Gemeente beloont jeugdige ambassadeur voor schoner Aalsmeer

(Foto gemeente)

Door: redactie. Valentijn Vera die via deze site lokale bekendheid kreeg als jeugdige vuilnisprikker met de skelter, kreeg deze week bezoek van wethouder Willem Kikkert die hem een cadeaukaart overhandigde. De wethouder vindt Valentijn een voorbeeld voor iedereen die bij wil dragen aan duurzaamheid en verbetering van het milieu.

Valentijn trekt er regelmatig met skelter en aanhanger op uit om bermen, struiken en slootkanten vrij van zwerfvuil te maken. tegen de wethouder zei Valentijn dat hij het hartstikke leuk vindt om te doen. In het artikel dat eind augustus op AalsmeerVandaag verscheen zei hij: “Er ligt heel veel afval op straat en omdat mijn vrienden op vakantie zijn en ik niet veel andere dingen te doen heb ben ik begonnen om afval te prikken. Ik vind het heerlijk rustgevend om buiten bezig te zijn.”

Valentijn in actie eind augustus (Foto archief AV/Arjen Vos)

In de container
Al het verzamelde vuilnis gaat thuis in de container. “Gelukkig is dat een bedrijfscontainer,” zegt de vader van Valentijn die fietsenmaker is.Op de vraag wat Valentijn zoal vindt, zei hij: “Het zijn flesjes, blikjes, glas en plastic in allerlei vormen en soorten. We proberen het thuis zo goed mogelijk eerst te scheiden voordat we het in de containers doen.”

Cadeautje verdiend
Wethouder Kikkert vindt dat Valentijn het cadeautje meer dan verdient. Als wethouder duurzaamheid ziet hij Valentijn als een ambassadeur voor een schonere en betere leefomgeving. “Als iedereen op de wereld zich zo zou inzetten, zou de plastic soep snel minder worden.” Ook Valentijn vindt dat iedereen na zou moeten denken voordat ze troep op de grond gooien. “Neem het maar gewoon mee naar huis en gooi het daar in de goede container,” aldus de jonge vuilnisman.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin