Gemeente Aalsmeer toont zich ware bruggenbouwer

De gemeente gaat de reconstructie – of desgewenst het plaatsen van een replica – van de Aardbeienbrug in versneld tempo realiseren. Binnen enkele weken wordt aangevangen met de klus. Uiterwegbewoners en bestemmingsverkeer zullen niet ontkomen aan een periode van overlast.

In het voorjaar van het vorige kalenderjaar werden al aanpassingen gedaan om de brug te versterken. Aanpassingen die ervoor zorgden dat de onderdoorvaart nóg lager werd, waardoor zelfs de Pramenrace de route moest aanpassen. Deze verlaging veroorzaakte nogal wat onrust en een beperkte bereikbaarheid van de Westeinder. 

Aardbeiensloot gedempt
Nu lijkt er toch eindelijk schot in de zaak te zitten. De aannemer zal medio april starten met de werkzaamheden, die vermoedelijk een half jaar in beslag zullen nemen. Qua (weg-)werkzaamheden hebben bewoners van de Uiterweg het de afgelopen jaren al genoeg voor de kiezen gekregen.
 
Om het verkeer zo min mogelijk hinder te laten ondervinden wordt (tijdelijk) een stukje van de Aardbeiensloot gedempt, waardoor er een omleiding langs de werkzaamheden gerealiseerd kan worden. Het verkeer vindt doorgang en de bouwwerkzaamheden kunnen ongestoord plaatsvinden. De doorgang is wel enigszins beperkt, daar de omleiding een eenrichtingsverkeer-situatie betreft. Aan beide zijden van de omleiding wordt een verkeersregelinstallatie geplaatst, hetgeen neerkomt op een verkeerslicht.
 
Tekst Mariëlle Wegman, bron afbeeldingen Gemeente Aalsmeer
 
(advertentie)
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin