Geldmaat werkt niet mee

Door: Jan Dreschler. Ook al is het 2024, soms heb je behoefte aan wat contant geld. Niet iedereen die iets verkoopt heeft immers een pinapparaat in zijn zaak en wat geld op zak is toch ook een prettig gevoel.

Gelukkig is daar de flappentapper op het Praamplein. Dus toog ik daar vanmiddag opgewekt naar toe voor wat wettig betaalmiddel, om tot de ontdekking te komen dat de toegang tot mijn bankrekening vakkundig werd versperd. Nou ja, vakkundig? De geldzuil werd geheel ontmanteld door enkele werklui die niet wisten waarom ze het deden en evenmin of er nog iets voor in de plaats kwam.

Gelukkig werd ik gewezen op het feit dat er in Albert Heijn ook nog een Geldmaatje is, zodat de schade beperkt zou blijven. Maar nee, op de AH apparaat prijkte de niet mis te verstane tekst: buiten gebruik!

Mooie zaak, zo midden in het winkelcentrum van Aalsmeer dorp. De winkeliersvereniging wist van niets en sloeg aan het bellen. Het resultaat was één en al vaagheid. “Ja er komt waarschijnlijk wel weer iets terug. Misschien over een week of zo.”

Kortom vaagheid bij de opdrachtgever en vaagheid bij degenen die het werk uitvoerden.

Maar zij lieten wel een kraakheldere mededeling achter op de plek waar je voorheen je geld kon deponeren: u kunt terecht in Borne (136 km), Delden (160 km) of in Hengelo (138 km). Maar in die laatste plaats wel pas in de zomer.

Kennelijk kan je een taak verrichten met de nodige impact voor de lokale bevolking, zonder dat je ook maar enig idee hebt wat je aan het doen bent.

In plaats van Borne of Hengelo heb ik mijn redding gezocht in Aalsmeer-Oost waar ik gelukkig nog een Geldmaat vond.

(Foto’s Jan Dreschler)

7 reacties

 1. ook bij Gamma in de Lakenblekerstraat staan geldmaatjes !
  en uiteraard ook bij AH op Poldermeesterplein

 2. Wat een geklaag, wat is het doel? De bankfilialen sluiten in rap tempo en we moeten naar Geldmaatjes. Bloedirritant, maar welkom in de nieuwe wereld.

  Op geldmaat.nl staan alle geldmaatjes in Aalsmeer en omstreken waar je kan opnemen en storten (ook sealbags). Dit zijn er best een aantal maar nog te weinig idd. En dat er naar Hengelo wordt verwezen is toch hilarisch. Ik denk dat het een menselijke fout is maar wie denkt dat het serieus is, moet lekker naar Hengelo gaan fietsen.

  Overigens is Geldmaat van ABN, ING en Rabobank, niet alleen van Rabobank.

  Klagen bij Geldmaat heeft vermoedelijk meer zin dan hier.

 3. De automaat (alleen opnemen) wordt vervangen door een ander type, waar ook gestort kan worden. Daardoor is deze locatie tijdelijk niet beschikbaar.
  Het A4 met de informatie is wel pijnlijk, die had hier niet opgehangen mogen worden.

  Op onze Locatiewijzer kan je alternatieven in de buurt vinden: https://www.locatiewijzer.geldmaat.nl/nl/

 4. De Gemeente moet toch op de hoogte zijn als er in de openbare ruimte wordt gesloopt. Is er dan een sloopvergunning verleend?
  Tevens zou het de Gemeente sieren als ze hier tenminste onderzoek naar doen.

 5. Brussel wilden af van de contanten. Iedereen moet 24/7 gecontroleerd worden, lang leve de EUssr!

 6. Toevallig vandaag bij de Rabobank geweest in Hoofddorp en het gebrek aan Geldopname maatjes in Aalsmeer besproken. De tip van de bank medewerker was: via de rabobank bankieren app of online kan je een klacht indienen. Dat gaat naar geld maat toe. Dus hoe meer mensen die bij de Rabobank zitten klagen des te groter de kans dat er een geldmaat bij komt om geld op te nemen. En via geldmaat zelf kan het ook.

  Het is eigenlijk gewoon armoe dat dit zo gaat. Slechtste keus ooit om de gewone loketten weg te halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin