Geen vergelijk gemeente-Hooyman – rechter toch aan zet

De rechter dwong de gemeente op 4 december vorig jaar een gesprek af met Ron Hooyman over de slepende Middenwegaffaire, en gisteren vond dat plaats. De partijen konden evenwel niet tot een vergelijk komen, zo laat Hooyman weten. Dat betekent dat de voorzieningenrechter nog deze maand een uitspraak zal doen.

Over de onderlinge lijmpoging zei de rechter een maand geleden (klik hier voor artikel) dit: “Als het gesprek lukt, hebt u een oplossing waar u allebei wat aan heeft. Anders doe ik straks een uitspraak en is een van de twee niet blij.” Zijn uitspraak kan straks twee kanten op. Oftewel het tijdelijke stuk Middenweg – daar draait het namelijk om – komt er nog niet en Nieuw Oosteinde krijgt voorlopig geen snelle, directe verbinding met de N201. Oftewel de gemeente legt de weg aan en het exportbedrijf FloraPlus van Hooyman zit in een lastig parket.

Heet hangijzer is de verkeersveiligheid, waar Hooyman en de gemeente over van mening verschillen. De ondernemer vindt die onvoldoende, volgens de gemeente kan het best. Beiden schermen met rapporten van gevestigde verkeerstechnische bureaus.

Volop in gesprek
De rechter begreep op 4 december van de gemeente dat er de laatste maanden nauwelijks of geen contacten waren geweest met Hooyman. Daar verbaasde hij zich over. Op de raadsvergadering van 18 december blies wethouder Gertjan van der Hoeven de in Amsterdam gebezigde woorden van zijn ambtenaren echter weg. “Natúúrlijk blijven we in gesprek. De gesprekken lopen altijd – volop,” betoogde de wethouder met nadruk over contacten met Hooyman.

Gisteren zaten op Hooymans bedrijf afgezanten van de gemeente en Hooyman en zijn adviseurs om de tafel. De gesprekspartners bogen zich, zo meldt Hooyman, onder meer over twee kwesties. Kunnen de grote vrachtwagens draaien op het aan de weg gelegen bedrijfsterrein? Kloppen de 'nieuwe maten van de geprojecteerde weg die Carl Riechelman van de gemeente de rechter en de tegenpartij tijdens de rechtszaak opeens voorschotelde?

Wethouder niet aan tafel
Voor Hooyman is het duidelijk: de gemeente probeert koste wat het kost door te zetten. Terwijl zijn vrachtwagens niet op eigen terrein kunnen keren en de extra 90 cm die de gemeente 'ontdekte' ten koste gaat van de berm. Hooyman is van mening dat de gemeentelijke oplossing niet veilig genoeg is voor toekomstige weggebruikers.

De gemeente onthoudt zich van commentaar zolang de rechter geen uitspraak heeft gedaan. Wie gedacht had dat Van der Hoeven gisteren voor één keer misschien zijn neus zou laten zien bij Hooyman, kwam bedrogen uit. De wethouder zat niet aan tafel.

Foto: de huidige situatie bij Hooyman en zijn bedrijf FloraPlus. (foto archief AV)

 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin