Geen Feestweek wel Tentdienst

Door: Arjen Vos. Dat de Feestweek niet doorgaat was voor de organisatie van de Tentdienst geen reden om bij de pakken neer te zitten en de editie van 2020 over te slaan. De zes plaatselijke kerken die deze traditionele dienst elk jaar voorafgaande aan de Feestweek op poten zetten, doen dit morgenochtend vanaf 10 uur middels een livestream. Het centrale gedeelte is afkomstig uit de al jaren leeg staande Zuiderkerk. En daarmee is een zevende kerk aan het zestal toegevoegd. Thema van de dienst is: ‘Alles onder controle’.

Om de dienst die ruim een uur duurt goed in de huiskamers te brengen, is een hoeveelheid techniek nodig waarmee ook een songfestival bediend zou kunnen worden. De Lijnbaankerk is ingericht als epicentrum vanwaar geschakeld wordt. Bedoeling is dat iedere deelnemende kerk de dienst via het scherm meebeleeft. Maar ook dat iedereen die dat wil vanuit de huiskamer kan meekijken Een klus vele malen complexer dan de vertrouwde Tentdienst op het Praamplein maar een uitdaging die de technische commissie niet uit de weg ging.

Bijzondere uitstraling
Bijzonder is dat voor het centrale gedeelte de Zuiderkerk wordt gebruikt. Het gebouw dat al zo’n tien jaar leeg staat en binnenkort verbouwd gaat worden tot appartementencomplex, werd daarvoor door eigenaar Tupla Vastgoed beschikbaar gesteld. De ramen zijn eruit, rafelige gordijnen wapperen in en uit en de vloer was door de jaren heen bezaaid geraakt met puin. Naast geveegd moest er ook nog even flink gedweild worden voordat muzikanten en technici zich hier konden installeren. Juist deze vervallen sfeer van het oude Godshuis geeft de opnames een bijzondere uitstraling.

De live-uitzending wordt getoond op het tv kanaal van Radio Aalsmeer en op Youtube via tentdienstaalsmeer.nl 

Foto’s Arjen Vos

Eén reactie

  1. Complimenten aan de organisatie maar ook zeker voor de band met hun zangers en zangeressen die waren ook top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel