Geen ‘Dag van je Leven’-feest zonder sponsors

Donderdag 10 september organiseert Stichting Dag van je Leven voor honderden mensen met een verstandelijke beperking hun jaarlijks terugkerende feest in de feesttent op het Praamplein.

Tijdens Feestweek Aalsmeer wordt er voor ieder wat wils georganiseerd en deze lokale stichting organiseert dit grote feest met artiesten voor deze speciale doelgroep.

Geen geld, geen feest
Er wordt steeds meer bezuinigd op de gehandicaptenzorg, waardoor extraatjes zoals er een keer op uit gaan, steeds moeilijker worden voor deze mensen. De vrijwilligers van Stichting Dag van je Leven zetten zich al jaren met hart en ziel in om wel leuke dingen voor elkaar te krijgen, zoals dit feest, de jaarlijkse botendag en het in vervulling laten gaan van individuele wensen.

De stichting is voor 100% afhankelijk van giften en roept lokale ondernemers op om hen te steunen. ”Eigenlijk is het heel simpel gesteld, geen giften betekent dan ook geen activiteiten voor deze mensen,” legt bestuurslid Dirk Box uit. “Doordat de stichting met vele vrijwilligers werkt kunnen wij gelukkig met een low budget mooie dingen tot stand brengen. Wij zijn met elk bedrag blij, want vele kleinere bedragen maken ook een groot bedrag!”

Supervrienden
Om mensen en ondernemers die veel voor de stichting te bedanken is de ‘Supervriendenaward’ in het leven geroepen. Tijdens het jaarlijkse feest worden twee mensen altijd in het zonnetje gezet en krijgen ze deze award met bloemen overhandigd. Vorig jaar had wethouder Gertjan van der Hoeven de eer om deze op het podium uit te reiken aan de hoofdsponsor van de feestdag de Dutch Flower Foundation. Bestuurslid Mariëlle van Veggel mocht deze in ontvangst nemen onder luid applaus van alle aanwezigen.

De andere award ging naar Kaashandel De Osdorper in de Zijdstraat. Jeffrey Muller mocht de award in de winkel in ontvangst nemen. “We kunnen al jaren rekenen op hun steun en zijn daar erg blij mee,” aldus Dirk Box.

Doneren
Bedrijven of particulieren die stichting Dag van je Leven willen steunen en dus mensen met een verstandelijke beperking iets gunnen, kunnen hun donatie overmaken op de rekening van de stichting: NL 56 ABNA 0597904448. Donateurs zullen bedankt worden met naamsvermelding in de tent, een bedankadvertentie, de website en krijgen toegang tot dit bijzondere feest. 

Meer informatie over de stichting is te vinden op hun website.

Foto's: Supervriend De Osdorper ontving vorig jaar de award uit handen van de wethouder (links) en Dag van je Leven-voorzitter Rob Langelaan (foto Ilse Zethof). De sfeer zit er altijd goed in tijdens het jaarlijkse feest (archief AV)

– advertentie – 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel