(Gast)column: Mariëlle Wegman

Als gevolg van de vakantieperiode spring ik even in als gastcolumnist. En omdat ik het raar vind een intro te schrijven voor mijn eigen stukje, laat ik dat – heel brutaal, ik weet het – ook maar achterwege. Kont tegen de krib, maling aan het format.

Deze gastcolumn is niet mijn eerste. Als ik het wel heb, is het de derde, en steeds geschreven tijdens de vakantieperiode. Toeval? Geenszins. Het is tenslotte ook de derde keer dat ik AalsmeerVandaag draaiende heb gehouden, tijdens de vakantie van hoofdredacteur Arjen.

Met buitengewoon veel genoegen heb ik de afgelopen twee weken plaatsgenomen achter het toetsenbord om u te voorzien van nieuws en andere wetenswaardigheden. Deze werkzaamheden vouwde ik om mijn werk als verpleegkundige heen en vroegen regelmatig om het nodige kunst- en vliegwerk. Maar met een flexibel thuisfront en een enorme fijne samenwerking met fotograaf Jaap Maars en Grande Dame Leni Paul zijn we een heel eind gekomen. Ook dank aan Klaas Leegwater en Laurens Niezen die hun steentje hebben bijgedragen. Tenslotte dank aan Arjen, voor het vertrouwen.

Zoals ik al aangaf, in het dagelijkse leven werk ik als verpleegkundige en sta bijzonder ver van een journalistieke achtergrond. Evenwel ben ik dol op schrijven en kan ik mijn ei helemaal kwijt bij AalsmeerVandaag. Een groot leerpunt voor mij is dat ik wat minder moet schrijven met ‘opgeheven vingertje’. Die neiging heb ik snel, ik weet het. Dat komt omdat ik overal wel een stellige mening over heb en die graag met iedereen deel. En dat staat haaks op het bedrijven van objectieve journalistiek. Maar hey, ik ben pas 51 lentes jong, en een mens is nooit te oud om te leren.

Op dit moment zal Arjen zo ongeveer zijn koffer wel aan het pakken zijn om de reis terug naar het Aalsmeerse te aanvaarden. Tijd voor mij om een klein stapje terug te doen en de scepter weer terug te geven aan Arjen. Niet in de laatste plaats omdat ik nu zelf drie weken ga genieten van een – zo vind ik zelf – welverdiende vakantie. Met deze woorden wil ik gelijk alle lezers een fijne zomer toewensen. Hopelijk tot snel!

Mariëlle Wegman

 

Lees vorig bericht

Foto 305: verzin en win

Lees volgend bericht

Hoe is het nu met… Ernie Wesselius?


1 Reactie

  • Ik heb jouw bijdragen met heel veel plezier gelezen Mariëlle. Fijne welverdiende vakantie!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *