Frequentie bus 340 nu al omhoog

Bus 340 bij halte Aalsmeer Midden (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: redactie. Vanaf 1 september gaat buslijn 340 tussen Uithoorn en Haarlem acht keer per uur rijden, schreven we op 9 februari maar Connexxion is deze week al begonnen met het opvoeren van de frequentie tussen Busstation Aalsmeer en Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp. Op dit traject rijdt de bus nu zes keer in plaats van vier keer per uur.

De woordvoerder van Connexxion laat weten dat het om een informele maatregel gaat die niet in de reisapp terug te vinden is. Het gaat om een versterking van lijn 340 tussen 9 en 17 uur omdat gebleken is dat er teveel reizigers zijn voor de huidige dienstregeling. De twee extra bussen die in het uur rijden, pendelen dus alleen heen en weer tussen Aalsmeer en Spaarne Ziekenhuis. Wie verder wil reizen moet op die plekken overstappen op de volgende bus van 340. Of meteen al de ‘versterkte lijn’ laten schieten en de bus daarna pakken. De eindbestemming staat op de voorkant van de bus aangegeven dus dat kan niet missen.

Als de nieuwe dienstregeling in september van start gaat, rijden alle acht bussen in het uur wel van Uithoorn tot Haarlem en vice versa.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel