Buslijn 340 opgevoerd naar acht keer per uur

Door: redactie. Donderdag heeft het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam het Vervoerplan 2024-II van Connexxion goedgekeurd. Belangrijke verandering daarin is dat buslijn 340 tussen Uithoorn en Haarlem vanaf 1 september overdag een hogere frequentie krijgt. Van vier keer naar acht keer per uur.

Dat Connexxion dit jaar met twee vervoerplannen komt hangt samen met de ingebruikname van de Amsteltram. De sneltramverbinding tussen Uithoorn en Amstelveen wordt vanaf 21 juli operationeel. Dit brengt met zich mee dat er een andere opzet van het ov-netwerk tussen Uithoorn/Aalsmeer en Amstelveen/Amsterdam ontstaat. Daarbij heeft de Vervoerregio kaders gesteld dat R-netlijnen minimaal zes keer per uur moeten rijden. Connexxion gaat een stapje verder en zet in op minimaal acht keer per uur. Connexxion zegt in het Vervoerplan dat het heeft ondervonden dat uitbreiding van frequentie substantieel tot reizigersgroei leidt. Met de maatregel kan de vervoerder ook garanderen dat de overstaptijd binnen de vereiste vijf minuten blijft.

Busstation Aalsmeer

357 vervangt 358
Buslijn 358 van Kudelstaart/Aalsmeer naar Amsterdam-Zuid wordt opgeheven en vervangen door lijn 357 met dezelfde frequentie als lijn 358 had. Tussen Kudelstaart en Aalsmeer namelijk vier keer per uur in de spits en twee keer per uur daarbuiten. Tussen Aalsmeer en Amsterdam Elandsgracht wordt de frequentie ook opgevoerd naar acht keer per uur. Wanneer de haltes en de voetgangersbrug bij de Legmeerdijk ter hoogte van Royal FloraHolland gereed zijn, nemen de bussen niet meer de rotonde op het veilingterrein.

Wennen aan overstappen
Reizigers uit Aalsmeer en Kudelstaart zullen moeten wennen aan overstappen wanneer ze naar Amsterdam willen. Centraal overstappunt wordt halte Sacharovlaan. Daar kan overgestapt worden op de Amsteltram naar Amsterdam-Zuid. Deze halte in Amstelveen-Westwijk wordt vanwege de te verwachten drukte aangepast met onder meer een overkapping.

Knooppunt Schiphol-Zuid met de Cirkellijn

Niet direct naar Schiphol
Een door veel Aalsmeerders zo vurig gewenste directe verbinding met Schiphol maakt geen deel uit van het nieuwe vervoerplan. Een woordvoerder van de Vervoerregio laat desgevraagd weten dat reizigers een snelle en hoogfrequente overstap hebben op Knooppunt Schiphol-Zuid tussen lijn 340 en Cirkellijn 180/181. Deze overstap wordt in september dit jaar verder verbeterd met minder wachttijd wanneer lijn 340 met een hogere frequentie gaat rijden.

(Foto’s archief AV/Arjen Vos)

3 reacties

  1. Waarom nooit een bus van Kudelstaart naar Leimuiden!! Daar kan dan zo overgestapt worden op de interliner naar Schiphol.

  2. Twee overstappen om vanuit Kudelstaart naar Schiphol te komen, blijft onacceptabel. Die cirkellijn van Schiphol (de foute natte droom van een naburige gemeente) moet succesvol worden, ten koste van onze rechtstreekse verbinding. Als alle bussen uit Kudelstaart straks weer via de Zwarteweg gaan rijden, is dat een achteruitgang.

  3. Eindelijk weer hogere frequentie i.p.v afbreken van de lijnen! Hopelijk wel chauffeurs genoeg om de reizigers te bedienen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin