Foto 466: verzin en win

(Foto Arjen Vos)

Door: Mariëlle Wegman. Het is op moment van schrijven alweer een goede week geleden dat maar liefst twee teams van Aalsmeer Vandaag deelnamen aan het Groot Aalsmeers Dictee. De felbegeerde trofeeën (derde plaats bij de teams, eerste plaats bij individueel) zijn inmiddels bijgezet in de redactionele prijzenkast. De redactie was echter niet alleen aanwezig om met aanwezige taalvaardigheden te pronken. Er moest ook een ‘stukkie’ komen, vergezeld van beeldmateriaal van geconcentreerde dicteegangers. Tussen de foto’s van scribenten, voorlezers en nakijkers waren er ook die van de teams die gehoor hadden gegeven aan het verzoek in een opvallende uitdossing ten tonele te verschijnen. Team De Notenkrakers mocht de originaliteitsprijs in ontvangst nemen, en geeft aanleiding voor de foto van deze week.

Het is me nogal een aanloop, maar voordat wij u het woord geven, blikken we eerst nog even terug op het plaatje van de afgelopen week. Met twaalf reacties bleef u deze week een klein beetje achter, maar dat mocht de pret niet drukken. Kwaliteit weegt immers zwaarder dan kwaliteit.

Deze week gaan de felbegeerde broodjes naar week-winnares Annigje Leighton met: ‘Neeee, niet kietelen…’. Voor zij de vlag uithangt en de overwinning gaat vieren… Annigje is deze week (mede-)onderwerp, of lijdend voorwerp, van de foto van deze week. U ontwaart haar op de foto in het midden met het beletterde jasje. Doe er uw voordeel mee, zouden we zeggen. Hoe dan ook, het toneel is vanaf nu weer van u. Zet ‘m op!

 

16 reacties

  1. Het jaarlijks Dictee verstoord door advies van het bejaarden comité.
    Oma miep haar afkijk techniek:
    Wie ik niet zie, ziet mij ook niet.

  2. Winnaars originaliteitsprijs houden het niet droog tijdens Groots Aalsmeers Dictee.

  3. Consumptie verplicht werd er verteld. Nou, ik voelde meteen al nattigheid..

  4. Slechts twee deelnemers betrapt bij Nederlands Kampioenschap Spieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel