Foto 322: verzin en win

Door: Arjen Vos. ‘Nieuwe ronde nieuwe kansen’. Met die openingszin zouden we elke week kunnen beginnen, maar we gebruiken hem eigenlijk nooit. Om na 321 foto’s en evenzovele begeleidende teksten origineel te blijven, is een even grote uitdaging als dat het voor u is om een pakkend onderschrift bij de foto te verzinnen. Maar met taal kun je net als schaken, voetbal en muziek alle kanten op dus komt het ook deze week vanzelf weer goed.

Gelukkig gebeurt er genoeg in Aalsmeer en Kudelstaart om geschikte foto’s te schieten voor de gewaardeerde weekendrubriek. Deze week passeerden we de N196 die in rap tempo wordt afgewaardeerd. De ene na de andere rotonde wordt hier geplant. Om op de kruising van de Ophelialaan geen stoplichten meer te hebben, is een ware verademing. Gewoon invoegen en het rondje maken. Voor voetgangers blijft het echter wel goed opletten. Niet elke automobilist heeft namelijk door dat er een zebrapad ligt en weet dat je daar verplicht voor moet stoppen als er een wandelaar oversteekt. Met het werk aan de weg wordt het vast en zeker snel veiliger voor iedereen. Wat de mannen op de foto hierboven precies aan het doen zijn, weten wij niet. We zijn net zo nieuwsgierig als u. Helpt u deze week weer met verzinnen?

Maar eerst nog even een emmertje erwtensoep virtueel uitreiken aan de winnaar van afgelopen week. De snert van ‘Broodje van de Zaak’ is voor Wolf de Waal. Een tamelijk nieuwe naam in het deelnemersveld. Hij zag de roze slang van de hovenier aan voor een stukje fauna getuige zijn inzending: ‘Zo, de regenworm is eruit, pak de hengel…’ Gefeliciteerd Wolf. Binnenkort ontvang je een bevestigingsmail waarmee je de soep kunt incasseren.

Geven we nu het woord met genoegen weer aan u.

Foto Arjen Vos

28 reacties

  1. “Wegwerkers driftig op zoek naar 3e persoon voor hun touwtjespring competitie.”

  2. Goed dat ik als kind veel heb geoefend met een houten eend aan een touwtje.

  3. Grote twijfel bij deskundigen over het experiment van de provincie met nieuwe goedkopere rijbaanscheiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel