Foto 315: verzin en win

Door: Arjen Vos. We hadden al een beetje een vermoeden dat de foto van de afvalberg een hoop reacties uit zou lokken. Afval is altijd een ‘hot item’ in ons dorp en iedereen heeft daar wel een mening over. Met elkaar stapelde u maar liefst 23 reacties op elkaar. Die berg van creativiteit stemt ons en hopelijk ook het lezerspubliek tevreden. We komen straks terug om de winnaar aan te wijzen.

Eerst een blik gericht op de nieuwe opgave van deze week. We zien weer eens twee mannen aan het werk. Om u een beetje op weg te helpen: er wordt een nieuwe, vier meter diepe riolering aangelegd langs de Linnaeuslaan naar de Jac. P. Thijsselaan. De oorspronkelijke riolering is zo’n 60 jaar oud en kan de grote hoeveelheden (regen)water niet goed meer verwerken. Daarnaast zit de levensduur van het oude riool er gewoonweg op waardoor vervangen noodzakelijk is. Maar wat de mannen hier doen, waar ze het over hebben of wat ze tegen elkaar zeggen? U mag het weer helemaal zelf bedenken deze week. En u hoeft zich niets aan te trekken van de zojuist beschreven realiteit. Eens zien of u met elkaar boven de 23 reacties uitkomt.

Denkbeeldige pet
Dan terug naar de afvalberg. U weet dat we een zwak hebben voor kort en krachtig. Als je met één of twee woorden kunt uitdrukken wat er gaande is en er ook nog een dubbelzinnige afkeer in schuilt, nemen wij daar op de redactie onze denkbeeldige pet voor af. Hulde aan Ernie Wesselius met zijn messcherpe reactie: ‘Stelletje zakken…’ Dat is precies wat het is. En wie het zijn, die de boel zo achterlaten.

Broodje van de Zaak
Ernie gaat een primeur beleven want hij mag als eerste de broodjes afhalen bij ‘Broodje van de Zaak’, de nieuwe naam voor de broodjeswinkel die u de laatste vijf jaar heeft leren kennen als BudgetBroodjes. Arjen Verburg, Richard van der Wal, Nienke van der Zwaard en Corien de Block beginnen met elkaar onder een nieuwe naam. Komende week een achtergrondverhaal over het waarom van deze naamsverandering.

Ter ere hiervan geeft ‘Broodje van de Zaak’ de komende vier weken (inclusief deze eerste) maar liefst twee cadeaudozen per winnaar weg. Dat zijn niet alleen vier broodjes naar keuze maar ook nog fruit en/of yoghurt. De winnaars vallen dus echt met hun neus in de roomboter! Maar voor iedere winnaar geldt nog steeds: eerst de bevestigingsmail afwachten.

Zet hem op, het woord is aan u!

Foto Arjen Vos

18 reacties

  1. Kijk, je moet er even goed aan zuigen en dan komt het er vanzelf uit..

  2. In de brochure van de opleiding stond RIO lering. Daar had ik toch een wat tropischer beeld bij.

  3. Na deze klus moeten wij namens die zakken van de gemeente/de Meerlanden snel naar Albert Hein om de kruiwagen in te zetten voor een extra ophaalbeurt van het afval.

  4. Ik begin nu toch te twijfelen. Kijk jij nog is op die tekening. Is het nou een 4 cm buis op 4 meter, of 4 meter buis op 4 cm.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin