Foto 314: verzin en win

Door: Arjen Vos. Deze week was er veel te doen om de stapels plastic zakken met dito inhoud bij verschillende ondergrondse containers. We stelden de vraag aan afvalverwerker Meerlanden en kregen als antwoord dat er bij de bakken Praamplein en Ophelialaan sprake was van een technische storing was waardoor de persen niet meer werkten. Dat in combinatie met een verhoogde inzameldruk omdat sinds kort naast plastic ook drinkpakken en blik in deze bakken mogen én het feit dat mensen meer thuiswerken, zorgde voor een overdosis aan afval. Weet u dat ook weer. Al weet u natuurlijk ook wel dat als u geen afval kwijt kunt, u de volle zak gewoon weer mee moet nemen of een andere container moet zoeken…

Nog een nieuwtje op afvalgebied: de ondergrondse glasbakken worden deze en komende week ingewisseld voor nieuwe exemplaren. Bij veel afvaleilanden stonden of staan de nieuwe glascontainers al klaar voor de grote ‘wisseltruck’.

Dan gaan we terug naar waar deze rubriek eigenlijk om draait: de leukste inzending op de foto. U mag straks weer ‘los gaan’ op de foto van de afvalberg op het Praamplein, maar we feliciteren eerst Wim Appelman met zijn dubbelzinnige reactie: ‘Hoe wil je mij nu in de boot nemen..?’ Een tikkeltje schuin misschien maar dat past wel bij zo’n boothelling. De dubbelbelegde broodjes zijn voor jou Wim. Maar vanwege een spannende ontwikkeling bij onze broodjessponsor kunnen we nog steeds niet zeggen van wie je ze precies krijgt. Zodra er witte rook is, geven we daar meer duidelijkheid over.

En dan geven we nu het woord weer aan u.

Foto Arjen Vos

24 reacties

  1. Bij gebrek aan voldoende lantarenpalen heeft de “burger ’t initiatief” genomen het demonstratief naast de afval container te zetten.

  2. Moeten we weer teug naaar voor de oorlog toen er een vuilnisman kwam met paard en wagen

  3. Een slecht voorbeeld doet “goed” volgen…… als er 1 zak over de dam is, volgen er meer!

  4. 1 biertje is toch net zoveel als een bruine boterham? En je hebt er niet zoveel afval van!

  5. Dat hele idee van de wegwerpmaatschappij moeten we ook maar in de prullenbak gooien!

  6. Ja twee weken geleden was er een vrachtwagen met een hoge laadbak die met een haper de zakken inlaadde. Ik heb mijn vuilnis zak er met een grote boog ingegooit. Van de week stond er weer een grote vrachtwagen naast de containers, dus ik weer mijn vuilnis met een grote boog gegooid, iets te hard, met een plof aan de andere kant van de auto op de grond. Gauw omgelopen en daar stonden twee verbaasde mannen naast de auto. Ik vroeg u komt toch voor de vuilniszakken; het antwoord was nee. (De plastic inname container deed het weer.)

  7. De ergernis van nu is de nostalgie van een week later; Dat windlicht & de glasbak ‘ouwe stijl’…nu al een historisch plaatje!

  8. Even kijken of er een plastic tasje voor mijn boodschappen bij zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin