Foto 286: verzin en win

We schreven het al eerder: in crisistijden is het vaak de humor die mensen helpt er de moed in te houden. Gelukkig hebben we onze wekelijkse rubriek ‘verzin en win’ waarmee we met elkaar voor een vrolijke noot zorgen. Vandaag een heel bijzondere foto. Niet vaak mogen we bij mensen in de privésfeer een foto voor deze rubriek maken. Coos en Aaltje Buis boden met plezier de gelegenheid. Dat had een speciale reden. Daarover straks meer.

We gaan namelijk eerst nog terug naar vorige week. De dame die haar fietstochtje onderbrak om iets te doen met een lantaarnpaal. Wij wisten wel waar het haar om te doen was. Ze ergerde zich rot aan de stickers die hierop geplakt waren. En niet zomaar stickers, nee, het ging hier om reclame van onze eigen freelance fotograaf Laurens Niezen. De plakplaatjes met zijn naam kom je werkelijk overal in het dorp tegen. Een slimme manier om naam te maken maar het zijn er zo veel dat we heel goed kunnen begrijpen dat mensen er dol van worden en ze van de lantaarnpalen af willen schrapen. Zoals deze wielrenster deed.

De reactie waar op de redactie de handen voor op elkaar en de mondhoeken omhoog gingen, was die van Cees-Jan Keessen met: ‘Vanmiddag demonstratie paaldansen…’ Van harte gefeliciteerd. De Budgetbroodjestegoedbon is voor jou Cees-Jan. Natuurlijk nog wel even de bevestigingsmail afwachten..

Dan terug aan tafel bij de familie Buis. Aaltje en Coos zijn trouwe AalsmeerVandaaglezers en Coos laat regelmatig een opmerking achter in deze rubriek. Onlangs sleepte hij zelfs de winst in de wacht. Laten we nou van de week net toevallig bij hem en zoon Johan op de sneeuwballenkwekerij langs komen voor een reportage over kwekers die gedupeerd zijn vanwege het coronavirus, enfin u kent het verhaal, blijkt Aaltje juist deze dag de Budgetbroodjestegoedbon te hebben verzilverd. “Kom nog even binnen een foto maken van onze broodjes,” zegt Coos. Dat verzoek konden we natuurlijk niet naast ons neerleggen. Verzint u er een origineel onderschrift bij? Dan zit u binnenkort misschien net zo lekker aan de lunchtafel.

Is nu het woord weer aan u!

Foto Arjen Vos

 

Lees vorig bericht

De wijk in met doorgedraaide bloemen

Lees volgend bericht

Column: Erik Kreike


12 Reacties

 • Na de financiële ramp door het virus, is het “budget” om broodjes te halen op.

 • Toch nog loon naar werken voor deze held op sokken.

 • Aaltje, zeg eens eerlijk, wat vind je nou van al die
  Budgetbroodjes die we al gewonnen hebben?

 • Thuis voor de Buis

 • Koopt sneeuwballen! We moeten er van eten, ziet u..

 • Loon naar werken, maar Aaltje heeft toch ook echt wel beleg verdiend Coos!

 • Ook in huize Buis de nodige emancipatie: Coos krijgt nog wel het meeste broodbeleg maar schenkt zelf zijn melk in!

 • Buiten mededinging, het is te leuk om niet mee te doen.

  PAS OP !!!!!
  Met zo’n heerlijk BUDGET BROODJE CARPACCIO, daar eet je, je vingers bij op !!!!

 • 1,5 meter afstand precies afgemeten bij lunch…

 • met een kleine variant op een Oud Hollands kindergebed:

  Ik vouw mijn handjes samen.
  Ik doe mijn oogjes dicht.
  En ik bid dat na het amen,
  mijn budget broodje er nog ligt

 • Nou Coos, zo een budget broodje smaakt naar meer…….ze hebben daar zo veel keus.

 • Door het virus roken deze buizen tijdelijk een lelijke pijp…

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *