Flower Weekend wordt veelzijdig en sprankelend evenement

Door: Leni Paul. Nu ook in onze gemeente het uitgaansleven weer schoorvoetend op gang lijkt te komen, lonkt aan de horizon ook weer een mogelijkheid het in de afgelopen jaren veel bezochte, succesvolle Aalsmeer Flower Festival gestalte te geven. In iets andere vorm weliswaar en daarom spreekt de organisatie ook van een ‘Flower Weekend’ in plaats van een Flower Festival. Van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 oktober zal op drie locaties aandacht worden geschonken aan kunst en bloemen in de ruimste zin van het woord. 

Achter de schermen zijn de organisatoren al druk bezig om het evenement tot een succes te maken. Inventiviteit en creativiteit zijn voldoende aanwezig en op ons verzoek werd er een glimpje van de (feest)sluier opgelicht. Als we afgaan op de plannen kan er weer van een origineel en afwisselend evenement worden gesproken. Dit alles uiteraard onder voorbehoud, want onzekerheid beheerst meer dan ooit ons leven sinds het covidvirus toesloeg. We wagen het er op toch namens de organisatie wat feestelijke en bloemrijke gebeurtenissen aan te kondigen voor het lange weekend begin oktober.

Hoogstandjes met bloemen en planten
De Historische Tuin, het Flower Art Museum en FloriWorld zijn de drie locaties waar de bezoekers van harte welkom zijn en waar van afwisselende presentaties kan worden genoten. Met medewerking van diverse binders en bindsters zal de bezoekers weer van een veelheid aan artistiek bloemwerk kunnen genieten. Onder andere Jacqueline Boerma, die regelmatig wereldwijd haar bloemenarrangeurstalenten succesvol botviert, Tineke Geerlings, Marloes Joore, Richard Mos, Michael van Namen en Marleen Straathof verlenen hun medewerking. Hun namen staan garant voor hoogstandjes op bloemen- en plantengebied. Drie genoemde ‘bloemenattracties’ worden deze dagen extra feestelijk aangekleed met verrassend bloemwerk. Op elke locatie gaan arrangeurs aan de slag om enkele arrangementen te maken die passen bij de locatie.

Er zullen workshops voor kinderen worden gehouden op de Historische Tuin en in het Flower Art Museum. Uiteraard is de Historische Tuin al tientallen jaren de plaats waar de bezoeker een indruk krijgt van de boeiende tuinbouwhistorie vanaf het prille begin tot heden. Ook is er aandacht voor Ikebana kunst zowel bij het Flower Art Museum (FAM) als op de Historische Tuin. Ook FloriWorld speelt dit keer een rol in het Flower Festival in de nieuwe opzet. Hierover volgen later nog mededelingen. 

De organisatie spreekt van ‘een kleinschalig alternatief’ voor het jaarlijkse Flower Festival, dat in de jaren voor corona in juni werd gehouden. Een en ander kan worden gerealiseerd door steun van onder meer Stimuflori (Stichting voor promotie en innovatie in de Nederlandse sierteeltsector).

Foto archief AV/Arjen Vos

Lees vorig bericht

Vacature: medewerker wasstraat

Lees volgend bericht

Week van Lezen en Schrijven: voor jong en oud


1 Reactie

  • Lijkt me echt heel erg mooi

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *