FloriWorld sluit tijdelijk de deuren

(Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. FloriWorld gaat vanwege de coronacrisis tijdelijk dicht. Het experience center opende in juli 2020 de deuren in de hoop en verwachting dat de situatie langzaam maar zeker zou verbeteren. Dat bleek niet het geval. Hoewel er toch nog dagelijks bezoekers over de vloer kwamen was dat te weinig om daarvoor open te blijven. Volgens marketingmanager Silvia van den Aardweg ligt het niet aan de aantrekkelijkheid van de attractie. “Alle bezoekers die we tot nu toe over de vloer hebben gehad zijn zeer enthousiast.”

Hoewel de teleurstelling groot is voelt het besluit om tijdelijk te sluiten volgens de marketingmanager toch als een opluchting. “We weten nu waar we aan toe zijn en kunnen ons volledig richten op een knallende heropening begin volgend jaar waaraan een grote publiciteitscampagne vooraf zal gaan. We hopen op maart maar als het in februari al zou kunnen dan staan we er.”

Goede recensies
De positieve reacties van (inter)nationale bezoekers, relaties en touroperators bevestigen volgens FloriWorld, dat de attractie ook buiten de landsgrenzen een gewenst en succesvol concept is. Ook de evenementen die tot dusver georganiseerd zijn ontvingen goede recensies. Vooral het feit dat het internationale toerisme helemaal tot stilstand is gekomen, is volgens de marketingmanager een zware domper voor FloriWorld gebleken. “We hebben nauwe contacten met touroperators en resellers en die geven aan niet te kunnen wachten tot het toerisme weer op gang komt en wij weer open gaan.”

Intern is nog wel overwogen of de vergaderzalen die veel ruimte bieden om op veilige afstand bij elkaar te komen, open konden blijven maar daar is toch van afgezien. Silvia: “De business to businessmarkt is in deze tijd een stuk minder en omdat er geen horeca mogelijk is, is dat voor ons ook niet rendabel.”

Het team van in totaal drie fulltime medewerkers werkt tot de heropening vanuit huis. Iedereen is volgens Silvia zeer gemotiveerd om er straks als het kan weer met volle kracht tegenaan te gaan: “Wij zullen er straks helemaal klaar voor zijn.”

Foto archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel