Flauwe grappen uit naam van iemand anders

Kledingzaak Shoeby werd onlangs doelwit van een flauwe grap. Iemand vond het nodig om op verschillende websites en facebookpagina’s, zoals Je bent Kudelstaarter als en Gratis of tegen weinig, de boodschap te zetten dat de kledingzaak in de Zijdstraat gesloten zou worden en dat klanten voor 80% korting spullen konden kopen.

Dit is volgens eigenaar Wilfred Koekkoek niet waar. Hij is er nog boos over. “Iemand heeft uit mijn naam deze boodschap verspreid. Gelukkig kon ik klanten uitleggen dat ik er niet achter zat, maar vervelend was het wel.” Hij begrijpt niet dat iemand dit heeft gedaan. “Voor zover ik weet heb ik met niemand problemen. Zakelijk niet en ook niet privé.”

Bedreigingen
Naast de kortingsboodschap ging de persoon, die het leuk vond om uit naam van Koekkoek berichten te plaatsen, nog veel verder. Op AalsmeerVandaag werden er beledigende opmerkingen als reactie onder verschillende artikelen geplaatst. De woorden als “sukkels” en “nazi’s” kwamen voorbij. Uiteraard is de redactie er achteraan gegaan en zijn de opmerkingen meteen offline gezet.

Het bleef niet alleen bij flauwe grappen, want er zijn ook bedreigingen geuit naar een beheerder van een Facebook-pagina. Ook op deze groep stond de boodschap van de korting vermeld. De beheerder heeft dit bericht uitgezet omdat reclame maken daar niet toegestaan is. Toen wist deze persoon nog niet dat het niet ging om Wilfred Koekkoek zelf. Na verwijdering van de melding begonnen de dreigementen.

Aangifte
Er werd keurig uitgelegd wat de reden van de verwijdering van de boodschap was en dat er gehandeld werd volgens de regels van de groep, maar dit werd niet gewaardeerd door de ‘andere kant’. Het begon met “weet je wel wie ik ben” en “dan weet je ook dat je met mij geen grapjes moet uithalen” en eindigde met “je moet je bek houden en ik sla je aan gort”. Hij of zij dreigde ook langs te zullen komen. De beller had een telefoonnummer opgegeven en de beheerder belde hem of haar. Er werd contact gelegd met Wilfred Koekkoek, want het telefoonnummer bleek wél van de winkeleigenaar te zijn. 

Tijdens dat telefoongesprek bleek dat Koekkoek van niets wist en het werd voor beiden duidelijk dat iemand anders achter deze bedreigingen zat. Inmiddels zijn er aangiftes bij de politie gedaan en loopt er een onderzoek. 

Gelukkig kon Wilfred Koekkoek rekenen op veel sympathie van klanten. “Die waren eigenlijk maar blij dat het bericht over de sluiting niet klopte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel