Financiële steun gezocht voor afbouw doktershuis

Door: redactie. De Kudelstaartse Stichting Foundation MissionHouse zorgt vanaf 2013 voor financiële steun voor de bouw van een ziekenhuis in Ado Ekiti in Nigeria voor doctor Dare Ogunlusi. Nu is er dringend geld nodig om de bouw van een dokterswoning te kunnen voltooien.

Dit ziekenhuis biedt volgens stichtingvoorzitter Stef Holling zorg aan iedereen, ongeacht de financiële status. “Dat is zeer uniek in dit Afrikaanse land, waar we meemaakten dat een in barensnood verkerende vrouw voor een ander ziekenhuis in Ado Ekiti praktisch lag te bezwijken in een taxi omdat verpleegkundigen weigerden de vrouw op te nemen vóór er betaald was. Het ziekenhuis is vooral belangrijk voor patiënten uit het rurale gebied rond Ado Ekiti.”

Tot nu toe was doctor Dare beschikbaar voor het ziekenhuis Helping Hands, maar daar is verandering ingekomen nu hij sinds begin mei van dit jaar aangesteld is als adjunct geneesheer directeur van het universiteitsziekenhuis in Ado Ekiti.

Om toch voldoende zorg in het Helping Hands ziekenhuis te waarborgen is in maart van dit jaar begonnen met de bouw van een dokterswoning. Muren en dak (zie foto’s) konden door de stichting worden gefinancierd, maar voor de afwerking meer financiële steun nodig dan de stichting met sponsorgelden en de verkoop van kerstkaarten kan opbrengen. Er is daarom steun gevraagd bij stichting Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer (OSA) en de Parochiële Caritas Instelling (PCI) van Kudelstaart. Elke andere vorm van steun is eveneens welkom.

(Foto’s MissionHouse)

 

2 reacties

  1. Het bankrekeningnummer van de stichting is:
    NL98 INGB 0004 2018 48
    tnv Stichting Foundation MissionHouse of The Gambia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin