Fenna Vos winnares ontwerpwedstrijd Westplas

Tijdens de gezellige kerstmarkt in de Westplas mavo vorige week woensdag heeft wethouder Jop Kluis de winnaar van de ontwerpactie van het watertappunt bekendgemaakt. De winnaar was Fenna Vos.

Na uitgebreid overleg was de jury, bestaande uit leerlingen, de wethouder en vertegenwoordigers van het Eco-schoolproject, unaniem. Het ontwerp van examenleerling Fenna Vos kwam als winnaar uit de bus. De jury vond dat het ontwerp het beste aansloot bij het thema: ‘watertappunt’.  
 
Boomblad
De winnares zelf was zeer verbaasd over de eer die haar te beurt viel. “Ik verveelde me in een tussenuur en heb toen maar wat getekend.”
 
Haar ontwerp van een boomblad waaruit een grote waterdruppel valt, gaf de jury precies het goede gevoel. Slim was de Westplaskleuren blauw en groen prominent naar voren te laten komen. Behalve dat haar ontwerp wordt gebruikt als achtergrond van het tappunt, kreeg ze ook een ‘Dopper’-waterflesje en een cadeaubon.
 
Alle tien inzendingen zullen binnenkort in de school getoond worden.
Minder plasticflesjes
Wethouder Kluis is blij met het initiatief van de school. “De ontwerpactie kwam voort uit de leerlingen zelf. Zij wilden een watervulpunt op school zodat er minder plastic flesjes in het milieu terecht komen. Als wethouder duurzaamheid juich ik dat van harte toe.”
 
Bronzen certificaat
Ook vond tijdens de kerstmarkt in het Wellantcollege Westplas mavo de uitreiking van het bronzen certificaat voor Eco-school plaats. De Westplas wil graag Eco-school worden.
 
Hiervoor moet de school een zevenstappenplan doorlopen om uiteindelijk de zogenoemde Groene Vlag te behalen. De eerste vier stappen zijn gezet. Nog twee te gaan om zich officieel Eco-school te mogen noemen.
 
Campagne
Als rond januari het watervulpunt klaar is, start de school met een campagne over het belang van het drinken van water in plaats van frisdrank.
 
Ook volgen er lessen over zwerfvuil en plasticsoep in het water. Het duurzame idee van een watertappunt is binnen de school zo goed gevallen dat alle 27 Wellantlocaties de komende tijd een watertappunt krijgen.
 
Foto boven: Fenna Vos krijgt de felicitaties van wethouder Jop Kluis. Onder: Impressie van de kerstmarkt waarbij de leerlingen geld verdienden voor het 'aankleden' van het schoolplein. Onder meer met de verkoop van kerststukjes en een modeshow van gebreide sjaals. Ook trad 'Flora' op. 
Foto's Arjen Vos (AV)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin