Feestweek Kudelstaart 777 van start

Gisterenochtend ging de Feestweek Kudelstaart 777 van start. Het dorp bestaan 777 jaar en viert acht dagen feest. In alle vroegte zaten vele Kudelstaarters aan een ontbijt op het kerkplein van de katholiek kerk St. Jan Geboorte.

Daarna volgde een oecumenische kerkdienst van de katholieke geloofsgemeenschap en de protestantse Samen-op-Weg-Gemeente. De kerk zat goed vol, er werd veel gezongen en bekende Kudelstaarter visser Theo Rekelhof ging in gesprek met predikant drs. Hans van Dalen.

777 euro
Maar voor het ‘grote publiek’ begon de Feestweek officieel met een heuse prutrace. Wethouder Ad Verburg had de eer om de opening te verzorgen en mocht namens de gemeente een cheque uitreiken van € 777 aan de organisatie.

Maar hij kwam er niet vanaf met alleen een praatje, want ook hij moest de prut in. Maar eerst was het de beurt aan de jeugdige Kudelstaarters. Zij gingen fanatiek van start voor een rondje RKDES-terrein waarbij ze de sloten door moesten baggeren.

Kopje onder
Velen Kudelstaarters waagden zich aan de zware modderrace onder aanmoediging van de omstanders die schoon probeerden te blijven. Ook bij de 18+-categorie ging het er fanatiek aan toe, maar het plezier stond vooral voorop.

Tijdens de race werd er door een 'razende reporter' live verslag gedaan, zodat iedereen alles goed kon volgen vanaf de zijlijn. Wie lag er voorop, wie ging kopje onder? Alles werd goed in de gaten gehouden.

Gezelligheid
De muzikale omlijsting werd verzorgd door dj Joey Visscher en Jan Spring in ’t Veld. Na de race trad Kudelstaarter Rick van der Kroon op alias de 'Dutch Diamond' op het RKDES-terras.

Hier werd ook voor de inwendige mens gezorgd worden met een drankje en broodjes warm vlees en beenham.

Iedere dag feest
De kop van de Kudelstaartse Feestweek is eraf. Morgenavond kan iedereen naar Dorpshuis ’t Podium vanaf 20.00 uur voor ‘Historisch Kudelstaart’. Een avond met een mengeling van sprekers, muziek en een fotopresentatie.

Dinsdag komen de kinderen aan hun trekken tijdens het Kids-Spektakel in en rond de vijver in de Rietlanden, woensdag is de Jaarmarkt bij het winkelcentrum en donderdag wordt de Pub-Quiz georganiseerd.

Eten, vliegen, dansen, feesten, rijden en spelen
Vrijdag wordt er gegeten tijdens Kudelstaart Kulinair en kunnen kinderen naar de kinderdisco in het Dorpshuis. Zaterdag begint de dag met een Solextour, gevolgd door het beachvolleybal-toernooi en vanaf 20.00 uur gaat Kudelstaart feestvieren in het Dorpshuis.

Zondag kan er gevlogen worden met een Dakota en gefietst worden. De schaatstrainingsgroep VZOD heeft twee routes uitgezet, 45 en 77 kilometer. Maar die dag is er meer, want ook de Amb8- en Kunstroute vindt plaats met kinderspeurtocht, er wordt een autotoertocht georganiseerd en op de parkeerplaats van het Dorpshuis is de familiedag. Kortom, Kudelstaart viert feest! Kijk voor alle activiteiten in de agenda

Zie meer foto's in de gallery.

Foto's: Fanatieke Kudelstaarters, zowel kinderen, heren als dames, gingen de strijd met elkaar aan tijdens een modderig parcours. Wethouder Ad Verburg reikte een cheque van € 777 uit aan Simone van den Hoorn en Jan van der Schouw. De wethouder moest er als Kudelstaarter ook aan geloven (foto's Jaap Maars) 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel