Feestje? Festival? De BOB doet mee zonder alcohol

Het is volop feest-, festival- en vakantietijd. Ook de BOB heeft er volgens de gemeente mee te maken. Voor haar een reden voor een waarschuwend woordje, dat we hieronder letterlijk overnemen.

Het is weer tijd voor zomerse feestjes, een dagje strand of een gezellige barbecue bij vrienden en/of familie. Veel mensen vinden het lekker om dan een glaasje alcohol te drinken. Maar niet voor de BOB. De BOB drinkt helemaal geen alcohol en brengt de rest veilig naar huis.

Wie is de BOB
In de zomer trekken veel mensen erop uit om van het mooie weer te genieten. Bij het uitgaan is het al de gewoonste zaak van de wereld om af te spreken wie de BOB is.

Dit zou ook bij zomerse feestjes zo moeten zijn. Na een dagje op het strand is het leuk om nog ergens een drankje te drinken of een hapje te gaan eten. Als het dan gezellig wordt, wordt het steeds lastiger om af te spreken wie er de BOB is. Daarom is het handig om de BOB-afspraak te maken voor je op pad gaat.

100% BOB 0% op
Op elk feestje hoor je wel: “Ach, ééntje kan toch geen kwaad.” Hoeveel mag je drinken om nog te mogen rijden? Beginnende automobilisten mogen van de wet minder alcohol in hun bloed hebben dan ervaren automobilisten. Het overschrijden van de limiet is immers zo gebeurd.

De enige regel die je altijd toe kunt passen is: 100% BOB 0% op. Je komt zo nooit voor verrassingen te staan en als je een controle tegenkomt, wordt blazen misschien wel een feestelijke afsluiting van een zomerse dag.

Ook op de fiets
In de zomer ga je al snel lekker op de fiets naar een feestje of festival. Maar ook op de fiets geldt: drink niet te veel. Je bent een bestuurder en neemt deel aan het verkeer. De alcohollimiet geldt voor alle bestuurders. De politie kan ook aan een fietser een rijverbod uitdelen. Als je een gevaar op de weg bent, ander verkeer hindert of een ongeval veroorzaakt, kun je ook een boete krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel