Feestelijke start VVA recreatiepark

Door: Arjen Vos. De voorbereidingen zijn al maanden bezig maar nu is ook het officiële startschot gegeven voor de inrichting van het voormalige voetbalcomplex van VV Aalsmeer. Onder zonnige omstandigheden onthulden wethouder Bart Kabout en Huib van Dalen van aannemer Van der Ven vrijdag de panelen waarop te zien is hoe het recreatiepark er over een half jaar uit zal zien.

Het gehele terrein is inmiddels afgezet met hekken om onveilige situaties te voorkomen. Met groot materieel worden er al grondwerkzaamheden verzet waarbij het voormalige hondentrainingsveld tussen uitgaansgelegenheid Gouweteen en Funmania rigoureus (foto hierboven) wordt aangepakt. Opnieuw kunnen hier straks de honden wenselijk gedrag worden aangeleerd. Maar dan op een terrein dat in drie verschillende compartimenten is verdeeld en begrensd door een brede watergang. Contouren daarvan zijn al goed zichtbaar.

Medewerkers van het bouwteam tonen hoe het hondentrainingsveld er uit gaat zien

Er komen verschillende waterpartijen in het park. Onder meer ter compensatie van de aanstaande woningbouw in de Meervalstraat en Roerdomplaan. De vijvers krijgen natuurvriendelijke oevers met aandacht voor biodiversiteit. Een ander onderdeel van het terrein is een evenementenveld.

Zie ook: ‘Inrichting voormalig VVA-terrein begonnen’ 

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin