Feestelijke opening vernieuwd schoolplein De Brug

(Gemeentelijk persbericht) Vorige week donderdag vond de opening plaats van het vernieuwde schoolplein van basisschool De Brug in Aalsmeer-Oost. Het schoolplein is voorzien van nieuwe speeltoestellen. Daarnaast is het plein nu na schooltijd ook open, zodat kinderen hier lekker kunnen spelen. De feestelijke opening werd gedaan door directeur Manon de Jong, wethouder Bart Kabout (Onderwijs) en de leerlingenraad.

Na de opening konden de kinderen heerlijk spelen op de pleinen boven en beneden en konden de ouders rondkijken. Op beide pleinen zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. Dit is gebeurd in overleg met diverse partijen, zoals de kinderopvang en de buurschool. Zo staat er boven een nieuwe pannakooi, waar de kinderen van groep 5 tot en met 8 heel blij mee zijn. En beneden is er onder andere een groot klim- en glijtoestel geplaatst voor de kinderen van de onderbouw.

Schoolpleinenplan
Begin dit jaar is er een nieuw schoolpleinenplan opgesteld door schoolbesturen, directies en de gemeente. Zij hebben afspraken gemaakt over het beheer en onderhoud van de schoolpleinen in Aalsmeer en Kudelstaart. Wethouder Kabout: “Als gemeente willen we graag dat kinderen veel buiten kunnen spelen, zowel tijdens als na schooltijd. Buitenspelen is belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. We zijn daarom blij dat onder ander het schoolplein van De Brug na schooltijd open blijft. Dit is tot stand gekomen door een goede samenwerking van verschillende partijen. En we hebben goede afspraken gemaakt over de afhandeling van schade door vandalisme.”

De Brug heeft voor het nieuwe schoolplein een inrichtingsplan laten opstellen. Waarbij de speelwaarde van het plein voldoet en waar het voor de jongere kinderen (onderbouw- en middenbouw) leuk en uitdagend is om te spelen. Voor dit nieuwe schoolplein heeft de school een gemeentelijke vergoeding ontvangen. De overige middelen komen van de school en diverse fondsen.

De meeste basisscholen in de gemeente hebben ervoor gekozen om hun schoolpleinen openbaar te stellen. Waarbij het schoolbestuur als eigenaar verantwoordelijk blijft voor het beheer en onderhoud van het schoolplein. Het schoolplein van IKC Triade is ook openbaar, maar beheer en onderhoud worden door de gemeente als eigenaar opgepakt. De Jozefschool en KC De Ruimte hebben de voorkeur om hun schoolpleinen niet openbaar toegankelijk te stellen voor kinderen uit de wijk.

Foto Gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin