Feest rond nieuw zebrapad Oost

De vlag mocht gistermiddag uit. Enkele minuten na twaalven werd op het kruispunt Koningsstraat en Snoekbaarsstraat in Nieuw Oosteinde een kleine verkeersinfarct veroorzaakt om het pas aangelegde zebrapad in te wijden.

Het is wat elke ouder voor zijn kind wil: een veilige route naar school. Zelfs al woon je nog zo dichtbij, het oversteken van een straat brengt risico met zich mee. Het was Judith Verzijden daarom een doorn in het oog dat er van de Koningsstraat waar zij met haar gezin woont, slechts aan één kant een zebrapad is om de drukke Snoekbaarsstraat over te steken.
 
Noodzakelijke verbetering
Ouders zagen bezorgd toe dat hun kinderen doorgaans de neiging hadden tussen de geparkeerde auto’s door de Koningsstraat over te steken om bij het zebrapad veilig verder te kunnen. Verzijden kaartte dat probleem bij de gemeente aan én vond gehoor. “Het zebrapad is een noodzakelijke verbetering die leidt tot een veilige evacuatieroute voor de school en het kinderdagverblijf,” aldus de initiatiefneemster.
 
Afgelopen dinsdag werd er ook aan de andere kant van het kruispunt een zebrapad aangelegd. En passant werd het eerste zebrapad zelfs nog een stukje uitvergroot. De minimale vastgestelde lengte van de strepen bedraagt namelijk vier meter. Dat was hier ongeveer anderhalve meter te kort.
 
Feestelijk tintje
In de stromende regen werd het zebrapad deze middag voor geopend verklaard. Judith Verzijden had een zebraslinger en zebravlaggetjes geknutseld, ballonnen aan de palen gebonden en manden vol spekjes klaar gezet om het gebeuren een extra feestelijk tintje te geven. Toen zich een flinke menigte verzameld had, werd de schaar in het zebralint gezet waarmee de opening officieel was.
 
Misschien was het wel goed dat het regende. Daardoor waren er extra veel automobilisten op de straat die door het oponthoud nu heel goed weten dat hier een extra zebrapad ligt.
 
Foto’s: dinsdag werd het zebrapad aangelegd, vrijdagmiddag vond de ‘officiële’ ingebruikname plaats. Foto’s Arjen Vos (AV)

Lees vorig bericht

Poulewinnaar FIQAS Aalsmeer in kruisfinales

Lees volgend bericht

Knulligheid troef bij gemeente op verkiezingsfeestje


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *