Faitrade Award voor Deen

De Werkgroep Fairtrade Gemeente Aalsmeer heeft supermarkt Deen uitgeroepen tot beste Fairtrade supermarkt in Aalsmeer en Kudelstaart van 2019. Dat betekent dat deze super de meeste fairtrade producten in de winkel heeft en uitsluitend fairtrade bananen verkoopt.

De werkgroep hoopt dat ook de andere lokale supermarkten hun assortiment fairtrade producten uitbreiden en ook alleen maar bananen verkopen met een fairtrade label.

Eerlijke prijs
Deen zorgt er volgens de Werkgroep voor dat meer klanten fairtrade producten gaan kopen en de bananenboeren een beter inkomen krijgen. “Zij krijgen een eerlijke prijs met daar bovenop een extra premie. Met die premie kunnen ze zelf beslissen wat daarmee gefinancierd gaat worden, zoals bijvoorbeeld een school een ziekenpost, verbetering van de teelt en wegen,” aldus de werkgroep in een persbericht.

Show en lezingen op Fairtrade-avond
Woensdag 8 mei speelt de Afrikaanse muziekgroep Djembe Agogo muziek op de 'Fairtrade koffie en bloemenavond' in De Oude Veiling.
 
Ook zijn er twee sprekers. Peter d’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar vertelt deze avond alles over de noodzaak van het gebruik van  Fairtrade koffie.
 
Daarnaast vertelt Marja Oudhuis van Zuurbier & Co. en de firma Bilashaka Flowers in Kenia over het telen van rozen in dat land. Marja is Fairtrade ambassadeur in de gemeente Aalsmeer.
 
Zie ONZE AGENDA voor meer informatie.
 
Foto: filiaalmanager van Deen Birgit Schouten (links) krijgt de award uitgereikt van Fairtradewerkgroeplid Betty Kooij. (Foto WFGA)

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin