Extra druk in dorp door gesloten kruising

Door: Arjen Vos. Het is vanaf vandaag een flinke tijd door de zure appel heen bijten nu de kruising van de Van Cleeffkade met de Burgemeester Kasteleinweg wordt aangepakt. Verkeer dat normaal gesproken gebruik maakt van deze route om Aalsmeer in of uit te rijden, wordt nu omgeleid via Stationsweg, Stommeerweg of Oosteinderweg. Daarmee wordt het op de zogenaamde sluiproutes een stuk drukker.

Ook de Stommeerkade is aan twee kanten geblokkeerd

Sinds de Kasteleinweg gisteren tussen Stommeerkade en Van Cleeffkade is afgesloten met betonblokken, is de doorgang van en naar Ophelialaan verleden tijd. Dat blijft voorlopig ook een tijdje zo want pas nadat de rotonde op de van Cleeffkade in gebruik kan worden genomen (streefdatum eind februari), wordt de rotonde bij de Ophelialaan aangepakt. Tussendoor is dan ook de kruising met de Hoffscholteweg van een rotonde voorzien.

Ook is gisteren de Stommeerkade aan twee kanten geblokkeerd. Verkeer dat normaal gesproken vanaf de Aalsmeerderweg via Stommeerkade richting centrum reed, moet dat nu doen via de Ophelialaan. Bewoners van de nieuwe wijk met onder meer de Anthony Godinweg kunnen uit en thuis komen over het stukje Kasteleinweg richting Ophelialaan.

Puzzel
In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 januari wordt het kruispunt Van Cleeffkade/Oosteinderweg afgesloten voor de aanleg van een tijdelijke rotonde. Om zo snel mogelijk Aalsmeer uit dan wel in te komen en daarbij de dichtbevolkte gebieden te ontlasten, doet men er verstandig aan om voor de N201 te kiezen. Het is voor de Provincie en aannemer Dura Vermeer al met al een behoorlijke puzzel om de klus uit te voeren en tegelijk zo min mogelijk last te veroorzaken voor de omgeving.

Klik hier voor meer info over het project van HOVASZ 

Foto’s Laurens Niezen Fotografie

Eén reactie

  1. De rotonde bij de Van Cleeffkade wordt helemaal niet aangepakt. Het gaat nu om de rotonde bij de burg. Hoffscholteweg. Bij de Van Cleeffkade is de datum van start nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel