Eunice hield flink huis

Door: Mariëlle Wegman. Het zal niemand zijn ontgaan: storm Eunice heeft flink huisgehouden. Bomen omver, beschadigde of weggewaaide daken en zelfs een NL Alert met de boodschap “mensen blijf vooral binnen als je er niet echt uit hoeft”.  Een boodschap waar niet iedereen gehoor aan gaf, inclusief onze fotograaf. Het leverde echter mooie beelden op.

De brandweer had vooral de handen vol met het verzagen van omgewaaide bomen, zodat wegen en (fiets)paden weer begaanbaar waren. Maar zij werden ook opgeroepen voor kapot gewaaide dakdelen, een deels ingestorte gevel en een gevelbord dat dreigde weg te waaien. De brandweer maakten overigens een heus social media-event van de storm die over het land trok. Via Facebook startten de spuitgasten een soort live-blog zodat goed te volgen was waar zij allemaal voor uit moesten rukken.

Ook de ‘day after’ staat nog in het teken van Eunice. Takken ruimen, schuttingen vastzetten, bomen verzagen en de boot weer voorzien van zijn dekzeil. Eunice zelf is vertrokken, maar we blijven nog even te maken hebben met harde wind. Wanneer Franklin, want zo heet de volgende storm, ons land in zijn greep neemt kan nog niet gezegd worden.

Zie voor meer storm(schade)foto’s van Arjen Vos en Frits Nisters (zonder logo) de gallery onder de advertentie.

Lees vorig bericht

Foto 380: verzin en win

Lees volgend bericht

‘Ik heb mijn hele leven met lezen en schrijven mijn brood verdiend’


1 Reactie

  • Top gedaan brandweer van Aalsmeer respect voor alle medewerkers en bedankt voor het verwijderen van mijn omgewaaide boom naast de watertoren chapeau

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *