Estafettelopers moe maar voldaan na nachtelijke loop

Het was een mooi avontuur voor de veertien lopers die meeliepen met de nachtelijke Bevrijdingsvuurestafetteloop van Wageningen naar Aalsmeer. Voor het vierde jaar in successie deed Aalsmeer mee aan het evenement. De tocht begon in het centrum van Wageningen waar de jongste loopster Yfke Serné het vuur van de burgemeester aannam en eindigde zaterdagmorgen bij het Hells Fury monument aan de Buismalaan in Nieuw Oosteinde.

Om nou te zeggen dat die wijk uitliep voor de lopers. Nee, niet bepaald. Het waren met name de familieleden van de dappere lopers die de sportieve prestatie met applaus beloonden. De laatste kilometer door de straten van de nieuwbouwwijk werd door slechts een enkeling bekeken. En ondanks de gezelligheid die op het grasveld gecreëerd was met tenten, stoeltjes, muziek en koffie en een stralend zonnetje bleven de Oostbewoners weg van het gebeuren.

Regelvrijheid
De deelnemers lieten de gebrekkige belangstelling niet hun dag verpesten. Ze werden hartelijk welkom geheten door burgemeester Nobel die een toespraak hield over het thema 'vrijheid'. Hij legde daarbij de nadruk op de vrijheid die we in dit land hebben om met elkaar over regels te spreken en ons ook aan die regels te houden. Was het een antwoord op de kritiek die een dag ervoor klonk rondom het afblazen van de Bandjesavond? Het had er veel van weg.

Nagepraat
Nadat het vrijheidsvuur werd ontstoken dat vervolgens de hele zaterdag is blijven branden, zochten de atleten en hun begeleiders elkaar op in gebouw Mikado. Daar stond een uitgebreide lunch klaar en werd nog eens flink nagepraat over de avonturen die de groep met elkaar in de nacht had beleefd. Het mooiste moment, daar waren de meeste lopers het wel over eens, was dat nabij Utrecht de zon opkwam.

De meeste lopers zochten daarna snel hun bed op om moe maar voldaan uit te rusten van de prestatie.

Tekst Arjen Vos

Foto's Laurens Niezen en Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Vrijheid.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel