En schoon is de poel

Door: Arjen Vos. Een jaartje overslaan kan eigenlijk niet. Die conclusie kon getrokken worden na de poelschoonmaak afgelopen zaterdag. Vorig jaar ging de schrobbeurt voor Aalsmeers trots niet door vanwege corona, hoewel er hier en daar toch eigen initiatieven ontstonden om rotzooi op te ruimen. Niet alleen de hoeveelheid afval die zaterdag verzameld werd, was ongekend, ook van de spullen die her en der werden aangetroffen kon een mens zich afvragen hoe die in vredesnaam in de Westeinder beland zijn. Een greep uit de opgeduikelde spullen: een been van een etalagepop, een tl-buis, een bureaustoel, een kruiwagen, een hondenhok en een drijvend eiland.

De opmerkelijkste vondst werd gedaan op een van de eilanden. Door een coniferenhaag afgeschermd van de buitenwereld stuitten de opruimers op iets wat vermoedelijk een wildkampeerplaats is geweest. De berg afval die daar aangetroffen werd was enorm. Naast een aantal opengescheurde vuilniszakken met daarin etensresten, blikjes en flessen bevond zich een verzameling spullen van ondefinieerbare herkomst. Om maar wat te noemen: een autowiel, een vijftal krikken, een radiator, isolatiemateriaal, een vijverbak vol troep, serviesgoed en kunststof meubels. De mannen van de opruiming kenden geen genade: alles op het eiland werd in de gereedstaande boten geladen. Tot aan de kunstgras vloerbedekking aan toe.

Borrelen op Vissersvreugd

En zo brachten de tientallen teams die er door organisator SPIE in van tevoren uitgestippelde kwadranten op uitgestuurd waren een tonnetje of vijf aan afval aan wal. Maar niet nadat tussendoor eerst nog traditioneel gepauzeerd werd bij het bekende eiland Vissersvreugd waar een borrel de schoonmakers goed smaakte en de verhalen steeds sterker werden.

Bij de kolenhaven waar aan het einde van de ochtend gelost werd, krioelde het plotseling nog even van de muizen die uit het drijvende eiland een veilig heenkomen zochten. Beter te zwemmen voor je leven dan te eindigen in de kraakwagen van Meerlanden, moeten ze gedacht hebben. Die vuilniswagen kon het overigens niet in een keer bolwerken en moest zelfs een tweede keer rijden om alles weg te krijgen.

Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van het CDA

 

Lees vorig bericht

Veel te beleven op uitslagenavond

Lees volgend bericht

Geen kiesdrempels bij stembureaus


2 Reacties

  • Wat een mooie actie! super.

  • Geweldig initiatief, hulde!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *