En de naam wordt… ‘Jac. Stammespark’

Door: redactie. De naam van het park langs de Machineweg is bekend. Bij de verkiezing bleef het lang spannend tussen de vroegere molenaar Wiebe Koopstra en handbalcoryfee Jac. Stammes. Toch kreeg met bijna 200 stemmen verschil de oud-handballer de voorkeur van het publiek.

Jac Stammes (Fb HVA)

Jac. Stammes is al naamdrager van het internationale jeugdhandbaltoernooi dat ieder jaar met Pinksteren wordt georganiseerd en wordt nu dus ook nog geëerd met een park naast sporthal de Bloemhof. De in 1992 overleden Stammes speelde zelf handbal op het hoogste niveau in de jaren ’70 en kan beschouwd worden als de man die de club naar een hoger plan tilde door als trainer jonge talenten uit de regio voor de Aalsmeerse club te strikken. Onder leiding van Stammes werden jeugdteams regelmatig regiokampioen en deden succesvol mee om het Nederlands kampioenschap. (Wikipedia)

Niet bestaande accounts
In totaal zijn er 2004 stemmen uitgebracht op deze namenwedstrijd. Dit geeft volgens verantwoordelijk wethouder Van Rijn aan dat veel inwoners zich betrokken voelen bij de naam van het park: “Omdat er twijfels waren of alle stemmen met een bestaand account uitgevoerd waren heeft de bouwer van de participatie website een check hierop gedaan en de niet bestaande accounts eruit gefilterd. Ook na deze aanpassing bleek dat de naam Jac. Stammespark de meeste geldige stemmen heeft gekregen.”

Verdeling
In de eerste fase hebben ruim 80 inwoners een voorstel voor een naam gedaan. Hieruit heeft de jury bestaande uit wethouder Robert van Rijn, Directeur Green Park Aalsmeer, Dick van Harst en Ruud Tol van de straatnaamcommissie er vijf gekozen. De stemmen over deze laatste vijf namen werden als volgt verdeeld: Wiebe Koopstrapark: 822, Jac. Stammespark: 1011, Bloemhofpark: 52, Zwanenbloempark: 39, en als laatste Machinepark met 15 stemmen. Opvallend is dat de participatie rondom dit project met ruim 2000 stemmers veel meer betrokkenheid genereerde dan bij de invulling van de rotonde aan de Zwarteweg. Daar bleef het aantal stemmers steken op 453.

De indiener van de gekozen naam wordt uitgenodigd de opening van het park bij te wonen. Binnenkort start de gemeente met de aanleg van het op 1,3 miljoen euro begrote project.

Foto’s Laurens Niezen Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel