Elize Eveleens blij met keuze voor ‘stoer groene rotonde’

Elize weet zelf ook wel raad met stoer materiaal (Foto Archief AV)

Door: Arjen Vos. De straatlengte voorsprong die haar idee vorige week al had, werd niet meer ingelopen door de andere vier genomineerden. En dus wordt het voorstel van Elize Eveleens om de rotonde op de Zwarteweg van ‘stoer groen’ te voorzien, nog voor komende zomer gerealiseerd.

“Ik ben blij en trots,” laat de Aalsmeerse bloemsierkunstenares weten, “een van mijn vrienden zei: wat fijn voor Aalsmeer. Dat gevoel ik heb ik ook. Dit doe je niet voor jezelf maar voor iedereen. Het streelt natuurlijk wel dat mijn idee wordt uitgevoerd.” Wil ze als deskundige ook betrokken worden bij de aanleg? “Ik ben ervan overtuigd dat het daarmee wel goed komt maar het lijkt me wel fijn om het hele proces te volgen.”

In de laatste dagen dat er gestemd kon worden, werden er nog aardig wat mensen wakker geschud. Elize kreeg er maar liefst 74 extra stemmen bij en eindigde op 186. Suzan Verheul verzamelde er nog 14 en kwam uit op 90. Joop Kok maakte een sprong van 53 naar 87 en voor Thijs van leeuwen en Joost de Vries restten slechts enkele trooststemmen. In totaal staken 408 mensen hun virtuele duim op via de website van de gemeente.

Om de verkiezing op deze wijze te organiseren roept ook vraagtekens op. Degene met het grootste sociale netwerk maakt immers de meeste kans op stemmen. Dat beaamt Elize: “Dit is ‘meeste stemmen gelden’. Logischer was het geweest als er een commissie was gevormd met onder meer bewoners en uitvoerders die een keuze hadden gemaakt. En dan alleen op het onderwerp, niet op naam.”

 

Eén reactie

  1. fijn voor iemand ver weg om toch af en toe iets te zien van de geboorteplaats. sardinie-italie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel