Eindsprint brengt Saskia ‘down under’

Door: Arjen Vos. Het was bijzonder spannend of het in het slotweekend zou lukken om het streefbedrag voor Saskia Veenswijk binnen te halen. Er was op papier nog een kloof van ongeveer 6500 euro tussen wat met de crowdfunding opgehaald moest worden en wat uiteindelijk benodigd was. Met dank aan het smartlappenkoor ‘Denk aan de Buren’ dat zondag optrad in het Parochiehuis en een gulle plaatsgenoot die onder de indruk was geraakt, ging het zelfs verder dan dat.

De vriendinnenclub van Saskia Veenswijk die de crowdfunding een half jaar geleden voor hun zieke vriendin hadden opgezet konden zondag nog nauwelijks geloven dat de 38.000 euro voor de therapie in Australië daadwerkelijk binnen zijn. Op de actiepagina staat nu een bedrag van ruim 41.000 euro wat volgens Niske Haremaker, een van de vriendinnen, een zeer welkome steun in de rug is. “Daardoor kan ook haar vriend Thomas als mantelzorger mee en is er hopelijk genoeg geld over om bij terugkeer in Nederland extra therapie te krijgen.”

Bonnenboekjes
Het smartlappenkoor had alles uit de kast gehaald voor een geslaagde afsluiting. Het actiecomité was onder de indruk van de inspanningen. Niske: “Willy Mulder, een van de koorleden heeft tot diep in de nacht met de hand bonnenboekjes zitten maken voor de loterij en dat bleek hard nodig want er werden heel veel lootjes verkocht. En wat helemaal mooi was, was dat een Aalsmeerse ondernemer die Saskia tijdens de kunstveiling had leren kennen, zo geraakt was door haar verhaal dat hij het nog ontbrekende bedrag heeft aangevuld.”

Vreugde bij Saskia en haar vriendinnen (Foto privé)

Vreugdedansje
Saskia, die zich ondanks de multisysteemziekte ME die haar teistert, had opgepept om de slotactie bij te kunnen wonen en zelfs met het koor Het Grote Poellied te zingen, was zichtbaar geëmotioneerd met het goede nieuws. Begrijpelijk was het vreugdedansje met de vriendinnen die de actie voor haar op touw hadden gezet en waardoor er hoop op herstel aan de horizon gloort. Half januari zal Saskia naar Australië vertrekken. Tot die tijd zal de vriendinnenclub die nog hechter is geworden het nodige werk hebben voor de organisatie van de reis.

(Foto’s Jaap Maars)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin