Eind goed, al goed bij haperende vuurwerkshow

Door: Arjen Vos. Na de massale parade van verlichte boten, volgde gisteravond een al even massale uittocht van fietsers, wandelaars en auto’s richting Waterfront om naar het vuurwerk te kijken. Dit traditionele begin van de Feestweek kon haast niet onder betere omstandigheden worden gehouden. Nagenoeg windstil en op wat vliegtuigstrepen na geen vuiltje aan de lucht. Om exact 23 uur begon de aftelklok op de watertoren te lopen en telden de duizenden toeschouwers op en aan het water hardop mee. So far so good. Echter kort nadat de eerste pijlen onder gejuich de hemel verlicht hadden, stagneerde het lichtfeest.

“Een bug in het programma,” geeft organisator Mike van der Laarse als uitleg, “daardoor moest het helemaal opnieuw worden opgestart.” Iets waarvan je als organisatie vurig hoopt dat het niet gebeurt maar wat er kennelijk toch in kan sluipen. “Gelukkig bleef iedereen geduldig wachten op wat er kwam, er werd niet getoeterd en er ontstond ook geen paniek op de kant. Wel kreeg ik 300 appjes van mensen die onder meer vroegen of ik een aansteker nodig had,” aldus Mike die het als een geluk bij een ongeluk zag dat de show aan het begin stil viel en niet halverwege of richting het einde, “dan was de hele opbouw verstoord geweest.”

Verwarrend
Na de hervatting haperde de voorstelling nog een keer waarna via de speakers voor de derde keer de hoofdsponsors werden bedankt en opnieuw werd afgeteld. Uiteindelijk zag, hoorde en genoot het publiek van een vuurwerkshow waarop was gehoopt: groots, intens en kleurrijk. Het thema ‘bloemen’ was vooraf duidelijk gemaakt middels lichtbeelden van bloemen op de watertoren. Ook in het vuurwerk zelf waren bloemen te herkennen. Enigszins verwarrend was dat tussen de muziek door een fragment klonk van het Polygoon Journaal over de Bloemen Vaktentoonstelling in 1970. Na de onderbreking en de kwartier durende show klaterde het applaus na afloop langdurig en overheerste bij iedereen de blijdschap en opluchting dat het toch allemaal goed gekomen was.

Ook in de VIP-tent bij de watertoren waar de organisatie een plekje had, kon er weer rustig adem worden gehaald. Daar liet zangeres Edsilia Rombley weten diep onder de indruk te zijn dat dit in Aalsmeer mogelijk gemaakt werd en beloofde voor volgend jaar echtgenoot en kinderen mee te nemen.

Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van de gemeente Aalsmeer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin