Eikenprocessierupsen verwijderd uit 25 bomen

Nog meer bomennieuws. Ook de eikenprocessierups is weer gesignaleerd. De gemeente kreeg recent vijf meldingen van in eiken aangetroffen nesten. Twee daarvan zijn met spoed verwijderd omdat deze in de buurt van huizen en een school waren gevonden.

Net als vorig jaar zijn er rupsen aangetroffen in bomen langs de Catharina Amalialaan. Omdat deze dichtbij brede school ‘De Mikado’ staan, heeft de gemeente deze locatie voorrang gegeven bij de verdelging. Ook in eiken op de parallelweg naast de Aalsmeerderweg zijn rupsen verwijderd. In totaal zijn uit 25 bomen rupsen weggezogen. Volgens de gemeente is de problematiek op dit moment niet dusdanig dat mensen extra gewaarschuwd hoeven te worden. Wel wordt gevraagd om het te melden wanneer er nesten worden gesignaleerd.

Het oprukkende insect kan bij mens en dier voor vervelende reacties zorgen. Om ongemak te voorkomen wordt aangeraden uit de buurt te blijven van ‘besmette’ bomen. De rond dwarrelende brandharen van de rupsen kunnen gedurende lange tijd irritatie veroorzaken. Huidklachten kunnen wel twee weken aanhouden.

Tekst Arjen Vos, foto’s archief AV en Gemeente Amstelveen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel