Eigen Haard verrast door grote aantal stemmers

Uitzicht op de schuurdaken van de Hugo de Vriesstraat. Het groene dak vooraan hoort bij de Linnaeuslaan (foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Op basis van absolute aantallen stemmen zou de kans klein zijn dat het idee van groene daken uitgevoerd gaat worden, schreven we afgelopen dinsdag. De grote hoeveelheid reacties op de verkiezing die woningbouwvereniging Eigen Haard uitschreef heeft ook henzelf verrast, zo laat hoofd communicatie Wim de Waard desgevraagd weten. “Het is voor het eerst dat we op deze manier mensen de kans geven om te stemmen op buurtinitiatieven, daar leren we ook weer van.”

Het is een tamelijk oneerlijke competitie schreven we dinsdag. Een rustige dorpsbuurt als Hugo de Vriesstraat en AH Blaauwstraat legt het in absolute aantallen snel af tegen een dichtbevolkte stadswijk in Amsterdam. De voorsprong die de verschillende hoofdstedelijke projecten hebben, telt vele honderden stemmen meer.

Maar volgens Eigen Haard is het nog helemaal geen gelopen race. “We hebben naast de publieksstemmen ook een vakjury die er een oordeel over geeft. Dat is op basis van 50/50. Maar we moeten het project met de meeste stemmen natuurlijk wel de credits geven. Daarom blijven we ook oproepen om vooral door te gaan met stemmen,” aldus De Waard.

Het wil volgens hem niet zeggen dat de 50.000 euro die het EigenHaardfonds beschikbaar stelt aan slechts één project wordt besteed. “Er zijn kleine en grote wensen ingediend. Een parasol voor een terrasoverkapping is natuurlijk veel goedkoper dan sedumdaken voor 100 schuurtjes. We kijken goed naar de omstandigheden en zullen eerlijk sturen.”

Stemmen kan via deze link nog tot 14 januari

Lees vorig bericht

Brandweer blust brandende boom

Lees volgend bericht

Vastgelijmde actievoerders blokkeren toegang Schiphol


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *