Groene daken kunnen nog wel wat steun gebruiken

Uitzicht op de schuurdaken van de Hugo de Vriesstraat. Het groene dak vooraan hoort bij de Linnaeuslaan (foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Woningbouwvereniging Eigen Haard stelt 50.000 euro beschikbaar voor ideeën om ‘de wijk’ te verbeteren. Bewonerscommissie Stommeer heeft daarom het plan ingediend om de daken van schuurtjes in de Hugo de Vriesstraat en A.H. Blaauwstraat te bedekken met een mos-sedumlaag. Of het idee ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd, hangt af van het enthousiasme van de bewoners. Op het moment van schrijven zijn er 222 stemmen uitgebracht.

In totaal heeft Eigen Haard negen projecten in de regio geselecteerd. Het idee van de bewonerscommissie van Stommeer moet opboksen tegen een aantal geduchte concurrenten die wat aantal stemmen betreft een straatlengte voorliggen. Zo hebben projecten in Amsterdamse woonwijken al honderden stemmen meer dan de Aalsmeerse inzending. De kans dat het initiatief op basis van stemmen als winnaar uit de bus komt lijkt vooralsnog niet heel groot.

Stemmen kan tot 14 januari via eigenhaard.nl/stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin