Eigen Aalsmeerse postzegel voor ‘De Leeuw’

Foto: Postzegelvereniging Aalsmeer

Door: redactie. Postzegels zijn nog steeds ‘in’. Aalsmeer heeft een actieve vereniging waar maandelijks vele verzamelliefhebbers hun heil vinden in het ruilen, kopen of verkopen van dit ‘bewijs van betaling’. Postzegelvereniging Aalsmeer – kortweg PVA genoemd – viert dit jaar haar 75-jarig jubileum en heeft ter gelegenheid hiervan een speciale zegel ontworpen. Dit kleinood toont niet alleen het markante dorpsgezicht ‘Korenmolen De Leeuw’, maar steunt deze ook met de verkoop van de zegels.

Dinsdagavond 12 juli overhandigden bestuursleden van PVA symbolisch een vel aan een delegatie van de molen. Postzegelvereniging Aalsmeer werd opgericht in 1948 en bezit vandaag de dag nog altijd een grote groep enthousiaste leden. Dat het dorp zelf meerdere postkantoren had en er nog zegels in omloop zijn met een ‘Aalsmeer stempel’ geeft wel wat sjeu aan het verzamelen. Ter ere van het jubileumjaar is een postzegelvelletje ontworpen met een indrukwekkend dorpsgezicht: ‘Korenmolen De Leeuw’. Noemenswaardig detail: Filatelie -bondsjurylid Arie Zonjee is molenaar in opleiding op deze molen.

Meer handen
De molen in de Zijdstraat heeft een rijke geschiedenis. Wist u bijvoorbeeld dat hij al eens verplaatst is? Er wordt nog altijd meel gemalen en verkocht, dit gebeurt met veel plezier door vrijwilligers. De zegels werden in ontvangst genomen door Rensia Bouwmeester (penningmeester/winkel), Annemarie Braakman (bestuur/winkel) en molenaar Jan Kolfschoten. Een selectie uit de groep vrijwilligers die het stukje cultureel erfgoed draaiende houden. Wel geven ze aan dat er hoognodig behoefte is aan meer handen. Braakman zegt: “Zowel voor de functie als molenaar, medewerker in de winkel en als bestuurslid zoeken we ondersteuning. Ook is er op dit moment geen voorzitter en dat is een situatie die het voortbestaan van de molen in gevaar kan brengen. Mochten inwoners zich willen inzetten om dit monument te blijven behouden dan zijn ze meer dan welkom.”

De frankeergeldige zegel is ontworpen door het bestuur van PVA. Postzegelverzamelaar Mandy van der Zwaard maakte de foto. Het velletje à €12,50 is gedrukt in een beperkte oplage van 200 stuks en verkrijgbaar bij ‘Korenmolen De Leeuw’. Op dinsdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor al uw aankopen. Van elk verkocht velletje gaat een (kleine) bijdrage naar de molen.

Postzegelvereniging Aalsmeer sluit hiermee een jubileumjaar af, maar voorzitter Sjaak Burgers geeft aan dat het zeker geen 75 jaar duurt voor er weer een nieuwe zegel zal worden gemaakt. Heeft u interesse of een foto die daarvoor in aanmerking komt? Neem dan contact op via de  websites van Postzegelvereniging Aalsmeer, A en K Thuis of Korenmolen De Leeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin