Eerste stap gezet naar bouw Roerdomplaan

Door: redactie. Dinsdag 8 juni 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de verkoop van de grond aan De Heemraad B.V. Eind juli tekenden de gemeente en Heemraad BV de overeenkomst. Hiermee kan het bouw- en aannemingsbedrijf nu officieel starten met de ontwikkeling van het gebied. In totaal verrijzen er drie woonblokken met 61 huurappartementen.

Op de locatie komen drie bouwblokken met (zorg) appartementen. In het eerste blok komen dertien vrije sector huurwoningen met onder het blok twintig parkeerplekken. In het tweede blok komen 28 sociale huurwoningen die samen met Eigen Haard worden gerealiseerd en in het derde blok komen achttien middeldure huurwoningen en twee sociale huurwoningen. De sociale huurwoningen worden via Woningnet aangeboden. Over het inschrijven voor de verhuur van de andere woningen volgt nog informatie op de website van de gemeente en Heemraad B.V.

Zelfstandig wonenOp de begane grond van het hoofdgebouw komt 900 m2 met eerstelijnszorg, een wijkcentrum, zorg en welzijns-diensten en een ophaalpunt voor de apotheek. In de in 2020 vastgestelde nieuwe woonagenda is één van de uitgangspunten dat de gemeente meer moet bouwen voor doelgroepen. “We krijgen steeds meer oudere mensen die graag zelfstandig willen blijven wonen. Deze nieuwe woningen voldoen aan deze behoefte,” zo laat wethouder Van Rijn in een persbericht weten.

Planning
De globale planning is dat de gemeente in september tot en met december 2021 start met het bouwrijp maken van de grond zoals bijvoorbeeld aanleg van riolering en bouwwegen op het terrein. Het streven is om de omgevingsvergunning in het voorjaar van 2022 te verlenen. Heemraad B.V. start dan rond juni/juli 2022 start met de bouw.

Bomen en grondwater
In het bestemmingsplan, maar ook in het Beeldkwaliteitsplan staat dat de bestaande groenstroken langs het water blijven. Alle bomen zijn geïnventariseerd qua plek en levensduur en de bestaande bomen blijven zoveel mogelijk staan. Dit heeft als resultaat forse groenvakken met bestaande en nieuwe bomen. Helaas moet er ook een aantal bomen weg. Deze bomen worden in het plan gecompenseerd. Ook het voetpad en de wandelroute tussen de Vogelwijk en de Beethovenlaan inclusief wandelroute blijven gehandhaafd. Daarnaast wordt in het nieuwe plan rekening gehouden met de bestaande grondwaterproblematiek in de Hornmeer.

Meer informatie over dit bouwproject is te vinden op: aalsmeer.nl/bouwprojecten

Foto Arjen Vos/artist impression Heembouw BV

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 5 augustus 2021 

Lees volgend bericht

Gemeente zet stevig in om overlast Westeinder te bestrijden


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *