Duurzame Doppers voor basisscholen

Kinderen, juf, wethouders, Team Sportservice en mascotte Druppie bij KC De Ruimte (Foto Gemeente)

Door: redactie. Leerlingen van groep 3 van de plaatselijke basisscholen krijgen deze week allemaal een duurzame waterfles. De zogeheten Doppers werden als eerste op basisschool KC De Ruimte uitgedeeld door wethouder Bart Kabout van onderwijs en wethouder Willem Kikkert van duurzaamheid.

De herbruikbare waterflessen zijn bedoeld om het drinken van water te stimuleren en het gebruik van plastic flesjes uit te bannen. Vanuit de gedachte dat water de gezondste dorstlesser is en daarbij goedkoop en makkelijk is.

Gezond, duurzaam en leerzaam
Op jonge leeftijd kinderen al de gewoonte van water drinken meegeven, is belangrijk vindt de gemeente. Dagelijks op school water drinken uit je eigen fles zorgt voor een gezonde gewoonte ook op latere leeftijd. Dat die fles herbruikbaar is, maakt dit initiatief duurzaam en leerzaam tegelijk.

Drink Water Week
De Doppers werden uitgedeeld in de vierde Drink Water Week van JOGG Aalsmeer, die nog duurt tot en met 30 september. JOGG Aalsmeer zet zich in voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) is een samenwerking van gemeente Aalsmeer, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Jumbo Aalsmeer, GGD Amsterdam en Team Sportservice Aalsmeer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin