Druk bezochte scholenmarkt

Basisschoolleerlingen konden vanavond kennis maken met voortgezet onderwijs scholen uit de regio. 
Op de Wellantcollege Westplas Mavo vond vanavond een druk bezochte scholenmarkt plaats voor leerlingen uit groep 7 en 8.

Sommige kinderen maakten voor het eerst kennis met de volgende stap in hun schoolcarrière en liepen wat schuchter langs de standjes van de twaalf aanwezige scholen. Anderen stonden geanimeerd te praten met de coördinatoren van de verschillende scholen en sleepten hun ouders van stand naar stand.

De scholenmarkt werd voor het eerst bij de Westplas Mavo georganiseerd. “De markt vond altijd plaats bij De Groenstrook, simpelweg omdat we niet voldoende ruimte hiervoor hadden,” vertelt organisator Debbie van Grieken. “We mogen trots zijn op onze verbouwde school en zijn daarom graag gastheer voor deze leuke markt.”

Exacte bezoekersaantallen zijn niet bijgehouden, maar de scholenmarkt mocht rekenen op vele honderden aanwezigen.

De volgende scholen waren aanwezig: Wellantcollege Westplas Mavo, Wellantcollege De Groenstrook, Amstelveen College, Hermann Wesseling College, Panta Rhei, Hubertusvakschool, Kaj Munk, KSH Hoofddorp, Hoofdvaartcollege, Alkwin Kollege, Thamen en de Praktijkschool Uithoorn. Coördinatoren, leerkrachten, maar ook leerlingen deden hun uiterste best om kinderen enthousiast over hun school en mogelijkheden te vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin