DownTown Ophelia wordt feestje

Voor de derde keer wordt morgen DownTown Ophelia georganiseerd in de Ophelialaan. De organisatie is er helemaal klaar voor en heeft er zin in. In alle winkels, bij de horeca, de kappers en op de braderie werken die dag mensen met een beperking. Met dit evenement wil de organisatie laten zien dat ook zij talenten hebben. 

Omdat er op straat allerlei activiteiten zijn, zoals optredens, workshops en een braderie wordt zaterdag de Ophelialaan tussen de Jumbo en Domino’s Pizza tussen 07.00 uur en circa 18.00 uur voor alle verkeer afgesloten. Na 18.00 uur is de weg weer open tussen de Spoorlaan en Begoniastraat. De straat blijft wel tot middernacht afgesloten tussen de Begoniastraat en Geraniumstraat door optredens op het podium en het horecaplein voor Restaurant Oh!.

Vanaf twaalf uur ‘s nachts kan er zaterdag (21/22 juni) niet meer geparkeerd worden bij de winkels in verband met de opbouw van de braderie. Na 18.00 uur weer wel tot de Begoniastraat. De Primulastraat en Begoniastraat worden die dag tweerichtingsverkeer. Vanuit de Ophelialaan kan de N196 bereikt worden via de Spoorlaan. Er komen omleidingsborden te staan.

Pendelbus
Natuurlijk is het het beste om op de fiets naar de Ophelialaan te komen. Parkeren kan in de omliggende straten, maar handiger is om de auto weg te zetten op het parkeerdak van de bloemenveiling van Royal FloraHolland. Vanaf deze plaats rijdt een gratis pendelbusje van Taxi Doelen Verkuyl de hele dag heen en weer naar en van de Ophelialaan.

Prijzen te winnen
Het evenement heeft een boodschap en door verschillende inzamelacties wordt de Jij & Ik Cadeauwinkel in de Ophelialaan ondersteund. Hiervoor wordt ook op de dag zelf sponsorgeld opgehaald. Bij Radio Aalsmeer kunnen in het ‘glazen huis’ verzoekjes aangevraagd worden tegen een kleine vergoeding en zijn er drie loterijrondes.

Er zijn twee loterijrondes om 12.00 en 14.00 uur. Om 17.00 uur is de superloterij met grote prijzen zoals een dag sloephuur, dinerbonnen, een minuut gratis winkelen bij de Jumbo en zelfs een televisie. De loten worden verkocht in de informatietent en er lopen heel de dag mensen met lotenboekjes door de straat. Alle opbrengsten komen ten goede aan DownTown Ophelia en de samenwerking met Ons Tweede Thuis.

Veel te doen
Tot 17.00 uur is er een braderie in de straat waar van alles te koop is. Kinderen kunnen zich uitleven bij de spelletjes en springkussens op het kinderplein. Er zijn workshops muziek maken, armbandjes en sleutelhangers knutselen, tekenen en bloempotten en eierkoeken versieren. Sportservice Haarlemmermeer heeft in samenwerking met de Rabobank een leuke sportactiviteit waarbij je je voetbal-, handbal-, tennis- of hockeyvaardigheden kunt testen.

De politie is er met een wagen en ook de brandweer is aanwezig. Je kunt je op de gevoelige plaat laten vastleggen bij Foto Funstudio met leuke verkleedkleding van Theaterworld. Op het horecaplein kun je terecht voor iets lekkers bij de Jij & Ik Winkel, de poffertjeskraam of bij de foodtrucks en restaurant Oh! heeft een grote bar met terras.

Feestavond
Het evenement wordt om 10.30 uur geopend door burgemeester Gido Oude Kotte waarna er optredens zijn van onder meer Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart, La Familia, Danny Terp, zingende DJ Dennis Wijnhout, Amstelhof Let’s Dance Specials, DJ Wally, Sasja Brouwers en Het Meezingteam.

Een van de hoogtepunten is de modeshow van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking met modellen aangekleed door Denise Fashion, Dorcas Aalsmeer, Gentlemen’s Place, Shoeby Aalsmeer, Teddy’s Kinderkleding en Theaterworld.

DownTown Ophelia wordt dit jaar afgesloten met een feestavond georganiseerd door Restaurant Oh!. Tot 23.00 uur kan er gedanst worden op muziek van DJ Wally, Saskia Soulful, Johnny Romein en Danny Terp. De weergoden lijken de organisatie gunstig gezind, dus kan het weleens gezellig druk gaan worden.

Kijk hier voor meer informatie. 

Tekst: Ilse Zethof, foto's archief AV

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin