DownTown Ophelia, nog een nachtje slapen

Voor de organisatie van DownTown Ophelia gaat het nu spannend worden, want morgen vindt het grote evenement tussen 10.00 en 17.00 uur plaats in de Ophelialaan. Zelf zijn ze vanaf 06.00 uur al in touw met onder andere het opbouwen van de braderiekramen en het podium en het plaatsen van alle kinderspelletjes.

Het meest zenuwachtig zijn ze toch wel over de weersvoorspelling. Nat zal het waarschijnlijk wel gaan worden, maar hopelijk houdt dat het publiek niet tegen om naar het evenement te komen. Want het VIPersoneel met een verstandelijke beperking moet wel klanten in de watten kunnen leggen. 

Programma
Om 10 uur komen de deelnemers vanaf Café Sportzicht de Ophelialaan in achter Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart. De opening op het podium wordt verzorgd door Opera Familia, die het prachtige lied ‘Stil maar’ zingt,  speciaal geschreven voor al die mama’s die net een kindje met Downsyndroom hebben gekregen. Na een woordje van wethouder Ad Verburg wordt er een kunstwerk onthuld als aandenken aan het evenement, gemaakt door kunstschilder Michael Glanz samen met Anna Roos.

Volkszanger Danny Terp vermaakt het publiek samen met DJ Wally en om 14.30 uur is er een modeshow van Teddy’s, Denise Fashion, Mitchjo en Gentlemen’s Place.  Stijldansgroep De Regenboog geeft een dansdemonstratie en er zijn mooie prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin en de loterij. Het Meezingteam sluit het feest om 16.00 uur af met een interactief optreden.

Braderie
Bij de 50 kramen op de braderie is er van alles te koop en te beleven, variërend van kleding, schoenen en schoonmaakartikelen tot cadeauartikelen en speelgoed. Maar er zullen ook roofvogels en kinderboerderijdieren te bewonderen zijn en een aantal goede doelen legt uit wat ze zoal doen.

SportService Haarlemmermeer heeft een kraampje en laat het publiek ervaren hoe het is om in een rolstoel te sporten. De brandweer geeft voorlichting over brandveilig leven en stoere helden kunnen proberen om binnen 90 seconden een ‘persoon’ te redden uit een rokerig ruimte.
Ook aan de kinderen is gedacht, want er is een kinderplein waar van alles te doen is. Touwtje trekken, springkussens, spijkerbroekhangen, strijkijzerwerpen, eendjes vangen, schminken en meer.

Knutselen en muziek maken
Veel winkeliers doen iets speciaals. Er kunnen bijvoorbeeld bloempotjes beschilderd worden, armbandjes en sleutelhangers geknutseld worden en bloemcorsages gemaakt worden. Ook Muziekstudio Maartje is er om kinderen in korte tijd muziek te leren maken en DJ René van Aken van House of Beats leert mensen een heuse mix maken. Je kunt op de foto bij Fun Fotostudio met leuke accessoires en verkleedkleding van Theaterworld en ook bij de Vrijwilligerscentrale kun je op de gevoelige plaat worden vastgelegd om te laten zien dat je voor anderen klaar staat.
Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht, want op verschillende plekken zijn er lekkere dingen te koop en er zijn verschillende proeverijen. Zo zijn er pizzapunten te koop (ook glutenvrije), poffertjes, suikerspinnen, stroopwafels, hamburgers, cakejes, broodjes en meer.

Parkeren en wegafsluiting
Zaterdag wordt de Ophelialaan tussen de Jumbo en Domino’s Pizza tussen 06.00 uur en 19.00 uur voor alle verkeer afgesloten.  Vanaf 06.00 uur kan er ook niet meer geparkeerd worden bij de winkels. De Primulastraat en Begoniastraat worden die dag tweerichtingsverkeer.

Vanuit de Ophelialaan kan de N196 bereikt worden via de Spoorlaan. Er komen omleidingsborden te staan en er is een verkeersregelaar.
Parkeren kan die dag op het terrein van het ‘oude proefstation’ of bij de gemeentewerf aan de Zwarteweg naast de brandweerkazerne. Vanaf deze plaats rijdt een gratis pendelbusje van Taxi Doelen Verkuyl de hele dag heen en weer naar en van de Ophelialaan.

DownTown Radio Aalsmeer
Met dit evenement wordt Stichting Downsyndroom gesteund en Stichting DownTown Ophelia, die nu al aangekondigd heeft dat het niet bij dit ene evenement zal blijven. Voor kleine bijdragen kunnen nummers aangevraagd worden bij het Glazen Huis van Radio Aalsmeer, er worden rozen verkocht voor het goede doel, de loterij en het Rad van Fortuin dragen bij aan de sponsoring, voor een euro kan worden geschminkt en je kunt voor ditzelfde bedrag een bloempotje schilderen, armbandje of sleutelhanger maken of op de foto.

Meer informatie is te vinden op www.downtownophelia.nl of op de Facebookpagina.  
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin