Doopceremonie nieuw voor Oosterbad

Door: Arjen Vos. Dat het Oosterbad een veelzijdige zwemlocatie is, was allang en breed bekend. Liefhebbers kunnen er onder meer terecht voor zwemlessen, vrijzwemmen, baantjes trekken, waterpolo of triatlontraining en daarbij is het natuurbad al vele jaren een geliefde locatie voor de nieuwjaarsduik op 1 januari. Sinds gisteren is er een nieuwe gebruiksmogelijkheid aan het bad toegevoegd. De Aalsmeerse CAMA Gemeente (ACG) mocht het bad gebruiken voor een doopceremonie.

Het kerkgenootschap mag sinds deze zomer de Oosterkerk aan de Oosteinderweg gebruiken om haar diensten te organiseren aangezien vaste thuisbasis Wellantcollege de Groenstrook heeft aangegeven dat er tot september geen groepen mogen samen komen. De ACG moet daarvoor wel genoegen nemen met een tijdstip later op de middag. Dat is even wennen maar de meeste kerkgangers lijken zich daar wel in te kunnen vinden.

Kopje onder
Onder normale omstandigheden wordt er, wanneer er dopelingen zijn, uitgeweken naar het Surfeiland. Vanwege de geografische ligging was nu het Oosterbad een stuk praktischer. En aangezien de leiding van het zwembad graag wilde meewerken, was dopen in dit bad een mooie oplossing. Na de getuigenissen en de dienst in de kerk, togen de pakweg 100 kerkgangers lopend dan wel fietsend naar de Jac. Takkade om daar rond het ondiepe bad plaats te nemen. Een voor een gingen de drie kandidaten kopje onder waarna applaus volgde en er gebeden en gezongen werd.

Het zwembadpersoneel onder leiding van Loekie Brommer-Lucassen bekeek de plechtigheid met grote interesse. “Dit is in de 92-jarige geschiedenis van het Oosterbad nog nooit voorgekomen. Dus ook voor ons is het een unieke gebeurtenis,” aldus de badjuf.

De thuisblijvers konden de feestelijke gebeurtenis volgen via een livestream op Youtube.

Foto Arjen Vos

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin