Donaties stromen binnen voor JIJ&IK! bakfiets

De mannen van Mercedesdealer Gomes laten Rodger weten wel 'op de bakfiets' te willen (Foto Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Tijdens de Meer voor Ondernemers-avond in Mendel afgelopen donderdag was er speciale aandacht voor de bakfietsactie van Rodger Verkerk. Dat hij als taartbezorger binnenkort zonder bakfiets zit baart hem zorgen. Hij riep daarom de hulp van ondernemers in. En die hapten direct toe.

In de JIJ&IK! winkel op Ophelialaan 104 wordt al enige tijd flink verbouwd. Daar realiseert Ons Tweede Thuis een nieuw onderkomen waar niet alleen de winkel terugkomt maar ook de bakkerij en gelegenheid om koffie en een gebakje te nuttigen.

Volgens OTT wordt de vernieuwde locatie een (buurt)onderneming met een duidelijke visie. ‘Iedereen kan meedoen in de samenleving, is van betekenis voor een ander en doet er toe’. En daarnaast een duidelijke missie: ‘We werken samen, ontwikkelen ons, maken zelf keuzes, zijn zelfstandig, doen mee in de samenleving, leveren een zinvolle bijdrage. Op onze eigen, unieke manier.’

Verhuizing
Rodger Verkerk, medewerker bij JIJ&IK!, brengt voor de bakkerij bestellingen weg in Aalsmeer en omstreken. Dit doet hij momenteel, omdat de bakkerij nog in De Oude Veiling gevestigd is, op de bakfiets van Cultuurpunt Aalsmeer. Met de verhuizing vanuit de Marktstraat naar de Ophelialaan in zicht, bedacht Rodger dat hij straks zonder bakfiets komt te zitten. Rodger kwam daarom met het idee om een sponsoractie op te zetten. Tijdens de avond van de FC Aalsmeer Businessclub afgelopen donderdag in mede businessclublid OTT Mendel presenteerde hij zijn plan aan enkele tientallen ondernemers.

Logo’s
Hij liet zien welke bakfiets hij op het oog heeft, namelijk de Urban Arrow Cargo XL die een kleine 3500 euro kost, en dat hij deze met behulp van sponsors bij elkaar hoopt te sparen. Dat leverde direct een mooi beginbedrag op. Diverse ondernemers zegden een bijdrage toe. Als wederdienst kunnen bedrijfslogo’s op de bak van de fiets worden geplaatst zodat Rodger tijdens zijn rondritten reclame maakt voor de vrijgevige sponsors. Donaties boven de 500 euro worden beloond met een appeltaart die Rodger persoonlijk langs brengt. Na donderdag was duidelijk dat Rodger de eerste taarten al kan bezorgen.

Donaties kunnen naar: Stichting Ons Tweede Thuis IBAN NL34RABO0345868560. Omschrijving: Gift bakfiets JIJ&IK!
Het logo kan gemaild worden naar: jij&ik@onstweedethuis.nl.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin