DOCK zoekt theatertalent voor show in november

DOCK, het jongerenwerk in Aalsmeer zoekt talenten. Jongeren die aspiraties hebben in het zingen, dansen en acteren kunnen zich vanaf nu aanmelden om mee te doen. In samenwerking met De Binding heeft het jongerenwerk een lespakket ontwikkeld voor scholen, waar deze theatershow een onderdeel van is. Met de voorstelling willen de plaatselijke jeugdwerkorganisaties de noodzaak van ontwikkelingshulp onder de aandacht brengen.
 
De theatershow, waarvan de opbrengst gaat naar een organisatie die zich inzet voor straatjeugd in Indonesië (foto's), komt later dit jaar op de planken. Jongerenwerkers Martin Pattipeiluhu en Wendy de Waal leggen uit waarom meedoen zo goed kan zijn voor de ontwikkelingen van de jongeren.
 
Lespakket voor basisschool
“Ontwikkelings Samenwerking Aalsmeer (OSA red.) heeft budget om een programma te ontwikkelen om kinderen bewust te maken van de noodzaak van ontwikkelingshulp én het samenwerken met ontwikkelingslanden of partners die er op welke wijze dan ook bij betrokken zijn.
OSA heeft DOCK gevraagd dit plan te ontwikkelen. Samen met alle betrokken partijen koppelen zij hun kennis en vanuit deze gezamenlijke visies is het lespakket ontstaan,” aldus Wendy de Waal.
 
Het lespakket is voornamelijk gericht op groep zeven en acht van de basisschool, maar gesprekken over materiaal voor de middelbare school lopen ook al. Het pakket bestaat uit diverse lessen over ontwikkelingshulp in al zijn facetten, waarbij ook stil gestaan wordt bij het werk van OSA.
Een ander onderdeel is: ‘hoe organiseer ik een actie’ en uiteraard de theatervoorstelling.
 
November actiemaand 
Het maandthema van het jongerenwerk in november is ‘Doe iets voor een ander’. De voorstelling zal ook plaats vinden in november en de voorbereidingen zijn in volle gang. Waar de voorstelling gehouden wordt is nog niet zeker. Gedacht wordt aan een onverwachte locatie.
 
Een theaterproductie bevat vele taken, vandaar de zoektocht naar talenten. De show zelf heeft plaats voor vijftien, zangers, dansers of muzikanten maar daarnaast is er ook veel te doen voor technische talenten. “Denk dan bijvoorbeeld aan het bouwen van decors, de belichting, alle kostuums, noem het maar op. Enkele volwassenen zijn welkom, maar het blijft een jongeren-activiteit,” legt Pattipeiluhu uit.  
 
Professionele begeleiding
Voor de vijftien deelnemers geldt dat ze workshops, lessen en begeleiding krijgen op alle disciplines. Als danscoach is bijvoorbeeld al aangetrokken Melany Sharon, van DanceSing. Ook komen er een choreograaf en een acteercoach.
 
De deelnemers mogen gratis gebruik maken van alle aangeboden lessen en materiaal, voorwaarde is wel dat het hele project meegedaan wordt, het is niet vrijblijvend. Iedereen vanaf twaalf jaar, kan zich opgeven om mee te doen. 
Gaandeweg het traject wordt gekeken welk doel de deelnemer voor ogen heeft, waar de voorkeur naar uitgaat en waar zijn of haar kracht ligt. 
 
Het is de bedoeling dat ook het verhaal geschreven wordt door de jeugd, onder toeziend oog van de leiding. “We zoeken dus ook jongeren die aan het script willen schrijven,”  zegt De Waal, “net als sponsors. Maar boven alles zoeken we jongeren die ambities hebben in zingen, dansen of muziek en uiteraard de technische mensen die heel graag met ons iets moois neer willen zetten.”
 
De oefenavonden zijn op maandag in Place2Bieb. Inschrijven kan via: wwaal@dock.nl  of  mpattipeiluhu@dock.nl 
 
Tekst Mandy van der Zwaard, foto's OSA
 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin