Dit weekend barst feestende Waterlelie uit haar voegen

Dit jaar bestaat Zwembad De Waterlelie 40 jaar en dat wordt gevierd met allerlei activiteiten en aanbiedingen. Er is zelfs een speciale jubileumkrant, die huis aan huis is verspreid in januari. Aanstaand weekend wordt het jubileumweekend gehouden waarin er van alles te doen is aan de Dreef 7.

Jubileumfeest, afscheidsreceptie van directeur Dick de Kuijer, vrij zwemmen met veel korting, trouweklantenvoordeel en meer. Directie en medewerkers van ESA (Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer), waar het zwembad deel van uitmaakt, laten dit jubileum niet zomaar voorbijgaan. Ze willen dit heugelijke feit vieren met iedereen uit Aalsmeer, Kudelstaart en omgeving.

Spetterend feest zonder water
Zaterdagochtend begint zoals iedereen gewend is met de zwemlessen. Maar achter de schermen is het zwembadpersoneel die dag al vroeg in touw met de voorbereidingen van alle feestelijkheden. Om 14.00 uur moet de grote zwemzaal namelijk zijn omgetoverd tot een feestzaal. Het vrij zwemmen dat normaal op zaterdagmiddag is, komt hierdoor te vervallen. Ook is er de hele dag geen banenzwemmen vanwege de feestelijkheden.

Die middag wordt er een spetterend feest gegeven, dit keer zonder water maar met verschillende optredens, hapjes en drankjes. “Er komen twee podia en overal statafels en zitjes,” vertelt Ingrid Hoffscholte, die vanuit ESA ceremoniemeester is. “Zelfs het banenbad wordt gebruikt, maar dan zonder water en met de beweegbare bodem omhoog.” Grappig is dat je nu een keer met je schoenen de zwembadzaal mag betreden. “Naaldhakken moet je wel thuislaten, want putjes in de vloer worden niet gewaardeerd.”

Gratis toegang
Ingrid Hoffscholte wil nog niet alles verklappen wat er die middag zal gebeuren, maar kan al wel vertellen dat Nederlands juniorkampioen goochelen Roy Huiskens de aanwezigen zal doen verbazen met zijn goochelacts. “Ook zijn er indrukkende acrobatische optredens te zien van Doublee Acrobatiek Theater en is er live muziek.”

Het jubileumfeest wordt gehouden van 14.00 uur tot 16.00 uur en iedereen is welkom om gratis binnen te wandelen. “Het wordt een feest waar jong en oud zich zullen vermaken. Zeker ook de klanten die al jaren bij ons zwemmen, want er zullen ongetwijfeld herinneringen worden opgehaald aan de hand van oude foto’s, die op een groot scherm voorbij komen.”

Speciale aanbiedingen
Na het jubileumfeest wordt er nog flink doorgefeest tijdens de afscheidsreceptie voor Dick de Kuijer, waar alleen genodigden bij zullen zijn, en het personeelsfeest in de avond. Daarna moet er worden opgeruimd, want de volgende dag gaat het zwembad om 10.00 uur weer open voor het vrij zwemmen. En dat kan deze zondag extra voordelig, want iedereen vanaf 4 jaar betaalt tot 13.00 uur € 2,80 (in plaats van € 4,70) per persoon. Kinderen van 1 tot 4 jaar betalen € 1,70 en kinderen tot 1 jaar zijn gratis.

Maar er is meer. Iedereen die 40 jaar is, mag gratis komen zwemmen. “Niet vergeten je legitimatiebewijs mee te nemen natuurlijk.” Verder krijgt elke 40e bezoeker een gratis toegangskaartje voor een volgend bezoek. Tot slot worden klanten die hun Waterlelie-zwemdiploma meenemen, getrakteerd op een kopje koffie, thee of glaasje fris in de horeca.

“Voor onze trouwe klanten hebben we ook een aanbieding deze maand. Als je in mei een 50-badenkaart koopt, betaal je maar voor 40 keer zwemmen.” Deze kaart kost € 162,50 en is een jaar geldig. Het bedrag is inclusief magneetkaart en je mag met meer personen op de kaart komen zwemmen.

Opening buitenbad
Als het weer het toelaat, gaat aanstaande zondag ook het buitenbad open. “Het buitenzwemseizoen begint dan officieel, dus wie weet is het weer mooi genoeg om het buitenbad in gebruik te nemen. Maar daarvoor moet de watertemperatuur minimaal 18 graden Celsius zijn, anders is het te koud.” Iedereen die wil weten of het buitenbad open is, kan iedere dag kijken op de website of de Facebookpagina.

Druk jubileumjaar
Ingrid Hoffscholte is vanaf 1 februari werkzaam bij ESA en is verantwoordelijk voor de communicatie/PR en planning van de sportaccommodaties. Ook is ze aanspreekpunt voor de (verjaardags)feesten en de verhuur voor verenigingen. “Ik ben in het jubileumjaar hier begonnen en viel dus meteen met mijn neus in de boter. Iedereen heeft het momenteel  druk door alle extra activiteiten en daarbij moeten we als zwembad en sportaccommodaties ook blijven letten op de kwaliteit van onze producten en vooruitkijken.”

Na het jubileumweekend wordt het niet achterover leunen voor Hoffscholte en de rest van het ESA-team, want de volgende evenementen staan alweer op de agenda. “Op 29 mei Dauwtrappen waarbij je kunt zwemmen en ontbijten bij ons.” En het gaat maar door met de Nationale Buitenspeeldag, de Midzomernachtduik, Lenie van der Meer Zwemvierdaagse, AK en NK Bommetje en meer.

Foto: Ingrid Hoffscholte bij het buitenbad dat bij mooi weer zondag 18 mei open gaat (foto Arjen Vos)

 

 

Lees vorig bericht

Seizoen Oosterbad start zaterdag

Lees volgend bericht

Dorpsraad Kudelstaart 50 jaar: hangingbaskets


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *