Dirk Stevens wint Historische Tuinknop

Dirk Stevens kreeg de gouden Historische Tuinknop uit handen van bestuurslid Anton Temme

Door: redactie. Een volle tribune op woensdag 29 november in de veilingzaal van de Historische Tuin. Daar werd voor de eenentwintigste keer gestreden om de Historische Tuinknop. Winnaar werd Dirk Stevens. Nog mooier was het bedrag dat de ludieke veiling opbracht: er kan 85oo euro worden bijgeschreven, bestemd voor de stijgende onderhoudskosten van de Tuin.

Voor Luus Hooyman was het dit jaar na vijftien jaar de laatste keer dat zij de wedstrijd leidde. De organisatie zegt blij te zijn met de uitstekende en professionele wijze waarop zij dit al die tijd gedaan heeft. Met een hartelijk applaus en flinke bos bloemen werd zij bedankt voor haar inzet.

Hulde aan veilingmeester Luus Hooijman

Finale
De wedstrijd werd verspeeld op de oude Bloemenlust veilingklok uit 1930, over vier voorronden, een halve finale en finale. Drukken op exact het goede moment  bleek ook deze editie weer geen gemakkelijke taak. Uiteindelijk kwam in de spannende finale tussen Dirk Stevens en Hans Boer eerstgenoemde als winnaar uit de bus. Voor de eerste keer meedoen en dan meteen de hoofdprijs pakken, Dirk was er zelf ook beduusd van.

Sinterklaas
Geheel onverwacht kwam ook sinterklaas met zijn gevolg de veilingzaal binnen. Het werd een bijzonder bezoek want op de door piet meegebrachte muziek stonden in no time de deelnemers te dansen achter hun veilingbankjes. Coos Buis – die zoals elk jaar de ludieke veiling leidde – maakte van de gelegenheid gebruik om een sinterklaas-bezoek-aan-huis te veilen. Deze door sinterklaas zelf aangeboden kavel bracht meteen een fors bedrag op waarmee de toon gezet was voor de rest van de 80 te veilen kavels. Vele Aalsmeerse bedrijven, horeca en winkeliers hadden producten en waardebonnen ter beschikking gesteld die Coos op zijn eigen humorvolle wijze voor de klok bracht.

(Foto’s Historische Tuin)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin