Dieren populair bij open dag Yuverta

Door: redactie. De open dagen van Yuverta sloten mooi op elkaar aan. Was woensdag de rode loper uitgerold bij het VMBO, twee dagen later was het de beurt aan het nabijgelegen MBO om aankomende leerlingen warm te maken voor een vervolgopleiding. Net als bij de buren aan de Thijsselaan was ook hier de belangstelling groot.

De middelbare scholieren en hun ouders ontdekten tijdens de rondgang de veelzijdigheid van de school, die vroeger bekend stond als middelbare tuinbouwschool maar tegenwoordig veel meer is dan tuinbouw alleen. Voor wie straks aan de slag wil met teelt, groen, klimaat, techniek, bloemen of styling, presenteerde Yuverta een breed scala aan mogelijkheden. Ook commerciële denkers en doeners met interesse in de groene sector zitten hier goed, zo bleek.

Trimsalon
De meeste aandacht van de aanstaande studenten ging echter uit naar de afdeling ‘dier’. Niet alleen beschikt de school over een groot assortiment ‘levende have’ in de vorm van allerlei reptielen, ook is er in de school een complete hondentrimsalon ingericht waar vrijdag gedemonstreerd werd hoe bijvoorbeeld een Rottweiler ingesopt moet worden. Al met al kregen de bezoekers een goede indruk van de school, die zo schreven we vorige week, dit jaar een ware metamorfose ondergaat waarmee de buitenruimte nog groener wordt gemaakt.

(Foto’s Laurens Niezen Fotografie, zie ook de galerij onder de advertentie van Bakkerij Vooges) 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin