Diabetes Deur tot Deur Run levert veel op

Het Diabetes Fonds zegt dank u wel tegen alle collectanten, gevers en iedereen die zich heeft ingezet voor de collecteweek van eind oktober. Oftewel de Deur tot Deur Run, de naam die de jaarlijkse collecteweek dit jaar heeft gekregen. 

In Aalsmeer gaven de inwoners € 8.948,05 en de Kudelstaarters doneerden samen € 3.255,75. De 183 vrijwilligers die in oktober in deze gemeente met de collectebussen met de tekst 'geven heeft zin' op pad gingen haalden samen € 12.203,80 op. Een bedrag dat het Diabetes Fonds in gaat zetten voor onderzoek tegen het beter behandelen en genezen van diabetes.

Bijdragen kan nog steeds
Naast de naam van de collecteweek, was ook de online collectebus op internet nieuw. En naast het geven aan de deur, konden mensen ook collectanten online sponsoren.

Het kan zijn dat inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart tijdens de collecteweek geen collectant aan de deur hebben gehad. Maar het blijft mogelijk een bijdrage te leveren. Dit kan op IBAN NL58 INGB 0000 0057 66  t.n.v. het Diabetes Fonds in Amersfoort. Voor meer informatie: bel 033 – 462 20 55 of kijk op de website

Gevolgen en oplossingen
Ongeveer een miljoen Nederlanders hebben diabetes, suikerziekte. Iedereen kan het krijgen en iedere week komen er in ons land 1000 mensen met diabetes bij. Veel mensen denken dat diabetes wel meevalt, maar het kan ernstig zijn. Diabetes leidt ook vaak tot andere ziekten of klachten. Zoals hart- en vaatziekten, dementie en problemen met ogen, nieren en voeten.

Dankzij onderzoek is veel bereikt waardoor mensen met diabetes gezonder en langer kunnen leven. Zo is ontdekt hoe diabetes type 1 ontstaat, waardoor artsen nu bij sommige kinderen diabetes kunnen afremmen. Ook is er nu betere begeleiding van mensen met diabetes en depressie, wat vaak samengaat. Daardoor voelen mensen zich beter en blijven ze gezonder. Geld voor meer onderzoek is nodig. Het Diabetes Fonds zet zich hiervoor in en betaalt in Nederland het meeste onderzoek naar diabetes.

Nieuwe vrijwilligers
Voor 2015 is het Diabetes Fonds op zoek naar nieuwe collectanten en wijkhoofden. Ook in Aalsmeer en Kudelstaart zijn mensen nodig die op pad willen gaan tijdens de collecteweek, maar ook mensen die mee helpen bij de coördinatie.

Nancy van Oorde regelt dit voor onze gemeente en wacht op uw telefoontje. Ze is te bereiken op 06-53442022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel