De handen uit de mouwen tijdens ‘NLdoet’

Over drie weken is het zover, de grootste vrijwilligersactie in Nederland komt er weer aan. NLdoet wordt op 21 en 22 maart voor de tiende keer in heel Nederland georganiseerd door het Oranje Fonds en ook in Aalsmeer kunnen maatschappelijke organisaties nog wel wat hulp gebruiken.

Het zijn allemaal klussen waar deze organisaties zelf lastig aan toe komen en prima gedaan kunnen worden door inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. En het kan nog gezellig zijn ook, want je kunt samen met je gezin, familie, collega’s, clubgenoten, buren of vrienden samen klussen. Vele handen maken licht werk tenslotte.

Van ramen wassen tot voetmassages
In totaal zijn er in Aalsmeer elf klussen aangemeld bij NLdoet en voor vier daarvan hebben zich al voldoende vrijwilligers ingeschreven. Vooral het schoonmaken van de Westeinderplassen is altijd favoriet en zit snel 'vol'.  

Maar er zijn nog veel meer dankbare klussen waarvoor vrijwiligers hard nodig zijn: een grote schoonmaak van schoolpleinen en ramen wassen, het hekwerk opknappen bij Boerenvreugd, een wandeltocht met een groep verstandelijk en/of meervoudig gehandicapten, opknap- en onderhoudswerkzaamheden in woningen van Ons Tweede Thuis, gehandicapten verwennen in een tijdelijke beautysalon, binnentuin en terrassen opknappen bij verpleeghuis Rozenholm en de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de buitenaccommodatie van Handbalvereniging Aalsmeer.

Aanmelden
Op de website is meer informatie te vinden over de werkzaamheden, de plaats en de tijden waarop de klussen gedaan moeten worden. 
Vorig jaar kreeg NLdoet maar liefst 310.000 vrijwilligers uit heel Nederland op de been. Wordt dit aantal dit jaar overschreden? 

Foto: Net als elk jaar staat ook Boerenvreugd weer op de klussenlijst. Op deze archieffoto uit 2011 werd bestrating aangelegd. (Foto Arjen Vos AV)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel